Na bankomatu gasilca skoraj kap: pričakoval koronapomoč, na izpisku pa milijoni

Stanje na njegovem računu je kazalo 8,2 milijona dolarjev, kar je okoli 7,5 milijona evrov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Koronakriza nam je življenje obrnila na glavo. Mnogi so ostali brez služb in brez prihodkov, zato so komaj čakali na napovedano pomoč države. Med temi je bil tudi gasilec Charles Calvin iz Indiane. Obveščen je bil, da so mu na njegov račun nakazali 1700 dolarjev (1551 evrov) in odbrzel je do bankomata, da bi lahko plačal najemnino. Vse je šlo tako kot vedno, bankomat je denar izvrgel, natisnil je tudi izpisek. A ko je pokukal nanj, bi ga skoraj kap. Na njem je bila namreč izpisana številka z veliko ničlami. Charles je pojasnil, da je imel po dvigu na računu še 8,2 milijona dolarjev (7,48 milijona evrov). Vedel je, da je to nemogoče, saj živi od plače do plače. Za vsak primer je opravil še en dvig, na računu pa je bilo še vedno večmilijonsko stanje.

Po pomoč se je Charles obrnil na kolega policista, ki mu je svetoval, naj denarja ne zapravlja. Nato se je obrnil še na banko, kjer so mu nastavili realno sliko: na računu je imel še 13,69 dolarja (12,49 evra). »No, to je bilo slišati bolj pravo stanje na mojem računu,« je povedal za CNN in dodal, da si lahko zgolj želi, da bi na računu imel milijone. Napačno stanje na transakcijskem računu je bila žal zgolj posledica napake – kako je do nje prišlo, ni znano.

Charlesovo stanje na računu so do danes že popravili, po več dvigih pa je že v minusu: »Navajen sem, da sem venomer brez denarja, tako kot drugi. Za vse so težki časi ...«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije