VIRUS NE POJENJA

Na Balkanu hitro širjenje: 19 smrtnh žrtev v dveh državah

V Srbiji in Severni Makedoniji se razmere slabšajo.
Fotografija: Virus se še naprej širi. FOTO: Nexu Science Communication Via Reuters
Odpri galerijo
Virus se še naprej širi. FOTO: Nexu Science Communication Via Reuters

V Srbiji so v zadnjih 24 urah zabeležili 357 novih okužb z novim koronavirusom, zaradi covida 19 pa je umrlo še 11 bolnikov. Skupno je v Srbiji zaradi tega doslej umrlo 341 ljudi. V Severni Makedonijo so potrdili 163 novih okužb in osem smrti.

V Srbiji so doslej opravili 464.171 testov na okužbo, v zadnjih 24 urah 8567. To je objavljeno na spletni strani covid.rs.
V Srbiji so doslej potrdili 17.076 okužb z novim koronavirusom. Trenutno je v državi 3173 aktivnih primerov. Med bolniki s covidom 19, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici, jih je 118 na ventilatorjih. Delež smrtnosti je dva odstotka.


Policijska ura?

V Srbiji je po poročanju Blica največjo polemiko sprožilo napovedana ponovna uvedba policijske ure za vikend v Beogradu in morda v vsej državi. Minister za zdravje Zlatibor Lončar je ob tem sporočil, da bo dokončno odločitev sprejel krizni štab v prihodnjih dveh dneh.

Namestnica direktorja srbskega inšituta za javno zdravje Darija Kisić Tepavčević je danes dejala, da v Srbiji ne bi bili potrebni novi ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, če bi prebivalci spoštovali splošne preventivne ukrepe in se ne bi zbirali predvsem v zaprtih prostorih, poroča srbski Danas.
 

Preberite še:

Novinarka ponorela: Zakaj me tepeš s pendrekom po riti?! (VIDEO)
Vlada zaostruje ukrepe, to je sporočil minister Gantar

V Severni Makedoniji so v zadnjem dnevu potrdili 163 novih okužb z novim koronavirusom in osem smrti zaradi covida 19, je sporočilo makedonsko ministrstvo za zdravje. Več kot polovica novih okužb je v Skopju, kjer je tudi največje število smrti, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

V državi so v zadnjih 24 urah opravili 1794 testiranj. Skupno so od začetka epidemije potrdili 7406 okužb z novim koronavirusom, zaradi covida 19 je umrlo 359 bolnikov. V državi je trenutno 3493 aktivnih primerov okužbe.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas