PROTIOFENZIVA

Mora biti Putina strah? Zelenski končno potrdil dolgo pričakovano

Da je ukrajinska vojska začela dolgo pričakovano protiofenzivo, je že v petek izjavil ruski predsednik.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Host Photo Agency Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Host Photo Agency Via Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je vednarle potrdil, da se je v Ukrajini začela protiofenziva ukrajinske vojske. Kot je dejal, ukrajinska vojska izvaja »protiofenzivne akcije« na fronti, vendar pa ni želel razkriti nobenih podrobnosti.

Volodimir Zelenski. FOTO: Valentyn Ogirenko Reuters
Volodimir Zelenski. FOTO: Valentyn Ogirenko Reuters

»V Ukrajini potekajo protiofenzivne in obrambne akcije, o katerih pa ne bom podrobno govoril,« je na novinarski konferenci dejal Zelenski.

»Zaupati morate naši vojski in jaz ji zaupam,« je dodal.

image_alt
Nikoli več ne bo isto! Oglasil se je Putin in napovedal velike spremembe

»Vsi so zdaj pozitivno naravnani - povejte to Putinu«

Da je ukrajinska vojska začela dolgo pričakovano protiofenzivo, je v petek izjavil ruski predsednik Vladimir Putin, ki pa je poudaril, da Kijevu doslej »ni uspelo« doseči ciljev.  »Zanimivo je, kaj je Putin dejal o naši protiofenzivi. Pomembno je, da Rusija čuti, da jim ne preostane več veliko časa,« se je danes na te navedbe odzval Zelenski.

Dodal je, da je vsak dan v stiku z vojaškimi poveljniki, vključno s poveljnikom oboroženih sil Valerijem Zalužnim, in »vsi so zdaj pozitivno naravnani - povejte to Putinu«.

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zmanjšale obseg spopadov na frontni črti, pri čemer pa njena strategija ostaja nejasna.

Večji preboj naj bi ukrajinske sile dosegle pri mestu Bahmut. Kot je danes dejal tiskovni predstavnik vzhodnega poveljstva ukrajinske vojske Sergej Čerevat, je ukrajinski vojski uspelo napredovati 1400 metrov okoli opustošenega mesta Bahmut.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije