Melania podarila pirhe

Lesena velikonočna jajca bodo prejeli najpogumnejši v krizi. Tradicija kotaljenja pirhov pred Belo hišo sega v leto 1878.
Fotografija: Velikonočnega veselja v družbi predsednika in prve dame letos ne bo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Velikonočnega veselja v družbi predsednika in prve dame letos ne bo. FOTO: Reuters

Veliko noč spremljajo številne zabavne tradicije, namenjene seveda najmlajšim, a letos se bodo otroci lahko obrisali pod nosom in pozabili na pestra doživetja. Ta jim bodo morali pričarati izvirni starši za domačimi zidovi, prav poseben dogodek pa je načrtovala tudi prva dama ZDA, a ga je zaradi epidemije morala odpovedati.

Vse je bilo že nared za tradicionalno otroko kotaljenje jajc po trati Bele hiše: podjetje Main Wood Concepts je namreč izdelalo kar 25.000 lesenih pirhov, namenjenih zabavnemu programu, ki bo letos šel po zlu. A da ne bo delo marljivih rokodelcev zaman, se je Melania Trump odločila za plemenito potezo. Umetelna in pastelno obarvana velikonočna jajca, ki veljajo za dragocene zbirateljske predmete, je sklenila podariti različnim ustanovam, ki s svojim delom pomagajo v boju proti epidemiji novega koronavirusa. Izbrala je pediatrične bolnišnice, Ameriški inštitut za javno zdravje, Center za nadzor nad boleznimi, ministrstvo za zdravje, Rdeči križ in nekatere trgovine, ki obratujejo kljub zdravstveni krizi. Prva dama ZDA se je v ganljivem videonagovoru iskreno zahvalila vsem tistim, ki se bojujejo proti človekovemu največjemu sovražniku ta hip.


Tradicija kotaljenja pirhov izvira iz leta 1878, od takrat so jo odpovedali le sedemnajstkrat, vzroki pa so bili vojne, prenove Bele hiše, izredno slabo vreme, letos pa je v veliko noč posegel novi koronavirus.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije