POSKUS POSILSTVA?

Melania ne bo vesela: nova huda obtožba za Trumpa

Predsednik ZDA trdi, da gre za izmišljotino.
Fotografija: Trump se ponovno otepa obtožb o neprimernem obnašanju do žensk. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Trump se ponovno otepa obtožb o neprimernem obnašanju do žensk. FOTO: Reuters

NEW YORK – Predsednik ZDA Donald Trump je odločno zavrnil trditve novinarke E. Jean Carroll, da jo je v 90. letih prejšnjega stoletja poskušal posiliti. Trditve, da jo je skušal posiliti v kabini za pomerjanje oblek, je označil za fikcijo.

Trump trdi, da ni nikoli srečal Carrollove in da so njene hude obtožbe del poskusa, da bi povečala prodajo svoje knjige. »Sram naj bo vse, ki si izmišljajo lažne zgodbe o napadu, da dobijo publiciteto ali prodajo knjigo ali izvajajo politično agendo,« je sporočil Trump in pozval vse, ki bi imeli informacijo, da demokratska stranka sodeluje s Carrollovo, to sporočijo Beli hiši. Hkrati se je zahvalil trgovini Bergdorf Goodman na Manhattnu, čez cesto od njegovega Trumpovega stolpa, da so potrdili, da nimajo nobenega videoposnetka o domnevnem incidentu.

E. Jean Carroll je danes stara 75 let, dve leti več kot Trump. FOTO: Zaslonski posnetek
E. Jean Carroll je danes stara 75 let, dve leti več kot Trump. FOTO: Zaslonski posnetek
Carrolova je obtožbo, zapisano v svoji knjigi Zakaj potrebujemo moške? Skromen predlog, objavila v reviji New York Magazine. Do spolnega napada je domnevno prišlo konec leta 1995 ali v začetku leta 1996, ko je bil Trump še poročen z drugo ženo – Marlo Maples. Srečala sta se v trgovini, kjer ga je prepoznala kot nepremičninskega mogotca, on pa ji je povedal, da kupuje darilo za dekle. Zapletla sta se v pogovor in šalila, da bosta v kabini oblekla spodnje perilo. V kabini naj bi nato Trump začel Carrollovo otipavati. Prerivala sta se, ko ga je brcnila, pa se je osvobodila prijema in pobegnila. Pravi, da je o dogodku povedala dvema prijateljema. Eden ji je svetoval, naj Trumpa prijavi policiji, drugi pa ji je svetoval, naj na vse skupaj pozabi, češ da je Trump oborožen z odvetniki, ki da jo bodo raztrgali.

Carrollova je 16. ženska, ki je Trumpa obtožila (najmanj) neprimernega spolnega obnašanja. Na koncu članka je zapisala, da je bil Trump njen »zadnji ogabni moški« in da od dogodka ni imela spolnih odnosov z nobenim drugim moškim.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije