PRAVLJIČNI SVET

Medvedek Pu vabi v brlog

Ljubitelji pravljice se lahko prelevijo v svojega junaka. Hišica stoji sredi gozda Ashdown.
Fotografija: Oprema je domačna, razpoloženje pravljično. FOTOGRAFIJI: Twitter
Odpri galerijo
Oprema je domačna, razpoloženje pravljično. FOTOGRAFIJI: Twitter

Medvedek Pu praznuje že 95 let, ob častitljivem jubileju pa je doživel velik poklon: po zgledu njegovega domovanja so namreč 50 kilometrov južno od Londona, v gozdu Ashdown v Sussexu, ki je bil navdih pri pisanju tudi avtorju zgodb Alanu Alexandru Milneju, ponudili brlog za pustolovce in ljubitelje junaka.

Izgubite se v pravljici

Stoji sredi gozda, ki je navdihnil tudi pisatelja.
Stoji sredi gozda, ki je navdihnil tudi pisatelja.
Pod izvirno nastanitev, Bearbnb, sta se podpisala velikana Airbnb in Disney, za prenočitev pa bo treba odšteti 95 funtov oziroma 110 evrov, poročajo z Otoka, kjer je menda zanimanja za bivanje v brlogu zelo veliko. Videz bivališča, ki so ga ustvarili po ilustracijah iz knjige, je zamisel Kima Raymonda, Disneyjevega ilustratorja, ki se s Pujem druži že tri desetletja, navdihuje pa se seveda po avtorju izvirnih ilustracij Ernestu Howardu Shepardu. Police v lično urejenem dnevnem prostoru so polne kozarcev z medom, stene krasijo pisane tapete. V bližini bivališča je tudi toaletni prostor, pred vhodom lična miza za piknik, vabi medvedek Pu, pohištvo v njegovem brlogu je domačno, razpoloženje pa pravljično: le kaj bi si še želeli za popolno sprostitev in oddih?!



Uživajte v preprostem, a obenem čarobnem, vabijo gostitelji in opozarjajo, da bosta za prenočitev na voljo le dva termina, 24. in 25. septembra, prijavijo pa se lahko le gostje in medvedkovi oboževalci z Otoka. Številne družine tako že nestrpno pričakujejo, ali se bodo uvrstile med srečne izbrance, v hišici pa lahko naenkrat prespijo štirje. Med pravljičnim doživetjem bodo gostje izkusili tudi vodeni ogled po gozdu, sladkali se bodo z dobrotami iz lokalno pridelanega medu in, skratka, uživali kot njihov priljubljeni pravljični junak. Izkupiček od prenočitev bo namenjen dobrodelnosti, so še sporočili, ali bo hišica na voljo še kdaj v prihodnje in kakšno bo njeno poslanstvo po omenjenih terminih, pa še ni znano.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije