ZA LJUBITELJE IGER NA SREČO

Matematik odkril formulo za jackpot? To so najpogostejše napake

Igrate vedno z istimi številkami? Garibaldi razkriva, kako uspešna je ta taktika.
Fotografija: Na katere kombinacije pa stavite vi? FOTO: Ralf Geithe Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Na katere kombinacije pa stavite vi? FOTO: Ralf Geithe Getty Images/istockphoto

Možnosti, da zadenete jackpot, so ena proti tristo milijonom. Vemo, sliši se skoraj nemogoče. A vendar matematik Ryan Garibaldi - Skip za Wired razkriva, kako lahko nemogoče postane mogoče.

Najpogostejša napaka, ki jo delajo ljubitelji igranja iger na srečo in jih ovira na poti, da postanejo milijonarji, je, da pri izbiri številk igrajo na srečne datume. Druga velika napaka, ki jo delajo mnogi, je, da izberejo le številke v eni vrstici.

Pravi, da je ena izmed dobrih taktik izbira zaporednih številk. Ta je Richardu Lustigu na Floridi zagotovila kar štiri glavne dobitke. Strastni ljubitelj iger na srečo je leta 2018, preden je umrl, razkril, da je dobitke investiral v nakup novih loterijskih srečk. Njegova taktika je bila, da je ves čas igral na iste številke, a Garibaldi pravi, da ta taktika ne bo povečala vaših možnosti za zmago.

»Ta taktika vam daje točno toliko možnosti za zadetek kot vse druge,« je dejal. Pravi, da se možnost za zmago poveča, če kupite tiste kartice, ki so najmanj prodajane. Ob tem se navezuje na primere v ZDA in svetuje nakup v državah, kjer se proda najmanj loterijskih srečk.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije