NOVE ALI STARE IDEJE?

Manipulacija? Uvajajo izolacijske kampe, oglasil se je tudi Janša

Na koronavirus pozitivne naj bi zapirali v izolacijske kampe.
Fotografija: Predsednik vlade Janez Janša. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Predsednik vlade Janez Janša. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po spletnih omrežjih kroži objava ameriškega Fox Newsa, da imajo Novozelandci, ki jih ameriški predsednik Donald Trump v kontekstu covida 19 občasno omeni in pove, kakšne številke imajo, uvajajo nov grozljiv ukrep v boju proti novemu koronavirusu. Po novem ljudi zapirajo v izolacijske kampe. V potrditev so prikazali izjavo predsednice tamkajšnje vlade Jacinde Ardern, da če nekdo zavrne testiranje, mora po 14-dnevni izolaciji to podaljšati še za 14 dni. Ardernova pravi, da je to dobra spodbuda, da se gredo ljudje testirat. A ameriška voditeljica je v oddaji pozabila povedati, da je posnetek star štiri mesece, piše novozelandski Otago Daily News, kot tudi to, da so grozni izolacijski kampi, kot jih poimenovala voditeljica Fox Newsa, dejansko hoteli.


Nova Zelandija je, da bi se zavarovala pred vdorom novega koronavirusa, meje zaprla praktično za vse. Če niste Novozelandec, Avstralec, ki redno prebiva tam, ali diplomat, ne morete vstopiti v državo, razen ko bi bili za to res tehtni razlog (denimo delavci), je zapisano na spletni strani immigration.govt.nz.


Nova Zelandija je po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje potrdila 1607 primerov novega koronavirusa, od tega štiri v zadnjih 24 urah, aktivnih primerov pa je 81. Umrlo je 25 oseb, v bolnišnicah pa trenutno nimajo niti enega bolnika, ki boleha za covidom 19.


Še več: iz objav premierke se zdi, da javno življenje pri njih zaradi koronavirusa ni prizadeto, v javnosti pa ne nosijo mask. Spodaj navajamo nekaj objav Ardernove, ki nenehno komunicira z javnostjo (redno objavlja tako posnetke in fotografije, ki so nastali v zadnjih dneh):






Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije