SNEMANJE

Manekenko Tino snemal med spolnim odnosom, zdaj gre v zapor

Saga se je na Hrvaškem vlekla zadnjih šest let. Nekdanji nogometaš bo skoraj dve leti preživel v zaporu.
Fotografija: Tina Katanić leta 2005. FOTO: Zeljko Lukunic, Pixsell
Odpri galerijo
Tina Katanić leta 2005. FOTO: Zeljko Lukunic, Pixsell

Nekdanji hrvaški nogometaš  Domagoj R. (28), ki je leta 2015 z mobilnim telefonom snemal manekenko in nekdanjo loto voditeljico Tino Katanić med spolnim odnosom z dvema prijateljema, kar je posredoval tretji osebi, je pravnomočno obsojen na eno leto in 11 mesecev zapora.

Domagoj R. se je dolgo časa skrival pred roko pravice in se poskušal izogniti prihodu na hrvaško sodišče, zato so leta 2016 in 2017 za njim razpisali sodno tiralico, nato pa leta 2018 še evropski nalog za prijetje, zaradi česar so ga lani izročili Hrvaški iz Nemčije.

Sodišče je v sklepu obravnave Domagoja R. spoznalo za krivega nedovoljenega snemanja manekenke, ponarejanja dokumentov, prevare, ker je od prijatelja vzel potni list in na njegovo ime sklepal predplačniške pogodbe z operaterji, mobilne telefone pa prodajal, da bi, kot je dejal, pokril dolgove.

Kot je v sodnem postopku povedala oškodovana Tina, se je usodnega dne želela srečati z Domagojem, nakar je z njim in še dvema prijateljema končala na druženju v stanovanju. Jutro pozneje ji ni bilo nič jasno in je imela velik vprašaj nad sabo, saj se je Domagoj začel obnašati nenavadno. Z njim je zato kmalu prekinila stike.

Ko je posnetek prišel v javnost, je pomislila, da so jo tistega večera zvabili v stanovanje, da bi jo verjetno omamili in snemali. Slišala naj bi tudi, da se je mladenič takrat s posnetkom hvalil in da ga je ponujal za 10.000 evrov.

Eden od prijateljev Domagoja R., ki je s Tino na spornem posnetku, pravi, da ni vedel, da se njihovo druženje snema, medtem ko je drugi trdil, da je za snemanje vedel, a da temu, kar je bilo posneto, ne more reči spolni odnos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije