NE IZBIRA

Medicinska sestra objavila video triletne hčerke iz bolnišnice: tako kruto je videti (VIDEO)

Zbolela je za covidom 19.
Fotografija: Po devetih dneh v bolnišnici je dekličino zdravje še vedno ogroženo. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Po devetih dneh v bolnišnici je dekličino zdravje še vedno ogroženo. FOTO: Zaslonski posnetek

Medicinska sestra Amelia Cannon iz Oklahome je objavila videoposnetek, na katerem njena triletna hči Aurora zaradi covida 19 težko diha. Povedala je, da želi, da ljudje vidijo, kako krut je lahko covid 19 za otroke. Njena hči je bila do pred dveh tednov zdrava, a je nato zbolela še isti dan kot ona, ki je v bolnišnici delala s covidnimi bolniki.
 
Amelia je žalostna dejala: »Ko vidiš triletnico, ki se trudi dihati, ti mora nekaj v srcu reči: Kaj lahko storim, da ji pomagam? Jezna sem, ker sem naredila vse, kar je bilo prav. Jezna sem, da prihajam v službo in se izčrpavam za zdravljenje necepljenih bolnikov. In to samo zato, da virus prinesem domov svojim otrokom. Si lahko predstavljate mojo frustracijo, krivdo in strah?« Njena hči je sicer še premlada za cepljenje, saj je 12 let spodnja meja za cepljenje.


 
Po devetih dneh v bolnišnici je Aurora še vedno priklopljena na napravo, ki dovaja kisik v pljuča, kar je mati opisala kot stopnjo aparata pod ventilatorjem za predihavanje. Okoli pljuč so ji namestili tudi nekakšen telovnik telovnik, ki trese otrokovo telo, da sprosti sluz v pljuči, hkrati pa vnaša kisik. »Upam, da nikomur ne bo treba videti tega strahu iz otrokovih oči, kot ga je pokazala Aurora. To je za nas nekaj najhujšega, kar smo doživeli.«
 
Posnetek, na katerem Aurora deluje povsem prestrašeno, je na spletu povzročil veliko sočutnih odzivov.


 
Mati je razočarana, ker se ljudje ne cepijo, ne nosijo mask, kar po njenem pomeni, da ne storijo dovolj, da bi preprečili širjenje covida 19. »Želim si, da bi ljudi s cepljenjem zaščitili ne samo sebe, temveč druge. V zadnjih 18 mesecih sem v bolnišnici doživela neprijetne prizore zaradi covida, zdaj pa spremljam še hčer in ne morem niti pomisliti, kaj vse se lahko še zgodi.«


 
Medtem se menda v ZDA nevarnost za otroke, da bi zboleli zaradi covida povečuje. Različica delta že zdaj polni pediatrične oddelke, trenutno pa je hospitaliziranih več kot na vrhuncu zimskega vala. Okužb dihal je poleti praviloma manj, a kaže, da bo tudi letošnja jesen drugačna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije