ISTE ŠTEVILKE

Loto srečnež: dvakrat zadel glavni dobitek

Moški iz avstralskega Melbourna že 30 let igra loto z istimi številkami Tokratni žreb mu je bil naklonjen, in to dvakrat, saj je vplačal dva listka.
Fotografija: Ne enkrat, dvakrat je zadel! FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ne enkrat, dvakrat je zadel! FOTO: Guliver/Getty Images

Več kot 46 milijonov avstralskih dolarjev (približno 30 milijonov evrov) prešteva Avstralec, ki je zadel na loteriji, in to dvakrat! Moški iz Melbourna v državi Viktoriji je pozabil, da je za torkov žreb, v skladu je bilo 70 milijonov avstralskih dolarjev (45 milijonov evrov), vplačal dva listka, oba z istimi številkami. S temi igra že 30 let. »Brez besed sem, ne morem verjeti,« je povedal moški, ki je lističa vplačal v dveh prodajalnah v Melbournu. »Vsak teden igram, številke, ki jih obkrožim, niso nič posebnega. No, zdaj so.« Dobitek namerava deliti z družino, a še ni premislil, v kaj natančno bodo vložili. »Razmišljam o upokojitvi. Najprej pa morda počitnice ali nova hiša,« je dejal.

Takoj po žrebu so ga klicali iz loterijske družbe, večkrat, ko jim ga je vendarle uspelo priklicati, je povedal, da je ravno prišel iz službe, da pregleduje izžrebane številke in da najverjetneje ve, kaj mu bodo povedali. »Ko smo poklicali dobitnika in mu sporočili, da ga čaka veliko denarja, ni vedel, da ni zadel le enkrat, ampak dvakrat. Ni vedel, da je kupil dva lističa za isto
Moški iz Melbourna je bogatejši za 46 milijonov avstralskih dolarjev. FOTO: Guliver/Getty Images
Moški iz Melbourna je bogatejši za 46 milijonov avstralskih dolarjev. FOTO: Guliver/Getty Images
žrebanje, prepričan je bil, da je en listič za naslednji žreb,« je izjavila predstavnica loterije oz lotto Bronwyn Spencer. Povedala je še, da je v treh desetletjih za loterijske lističe zapravil okoli 30.000 avstralskih dolarjev.

No, moški iz Melbourna ni bil edini dobitnik, nekdo, ki je listič vplačal v Hobartu, je zadel več kot 23 milijonov avstralskih dolarjev (približno 15 milijonov evrov). S srečnim dobitnikom predstavniki loterije še niso stopili v stik, vse igralce pa pozivajo, naj preverijo svoje lističe: »Predstavljajte si, da odkrijete, da ste pravzaprav milijonar.« In še zmagovite številke: 12, 28, 24, 29, 9, 18 in 25 ter dodatni 13 in 31. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije