ANONIMNOST

Loterijska dobitnica pol milijarde bo tožila. Ne boste verjeli, zakaj

Loterijski uradniki pravijo, da je razkritje nekaterih informacij potrebno zaradi ohranitve integritete igre.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

WASHINGTON – Ženska, ki je na ameriški loteriji zadela 560 milijonov dolarjev, toži loterijsko komisijo. Od nje zahteva zagotovitev anonimnosti, česar pa ji zaradi zakonov o loteriji komisija ne more izpolniti. Loterijska komisija iz New Hampshira je povedala, da morajo po zakonih javno izdati ime in druge informacije dobitnika zmagovalne srečke. Čeprav razumejo željo gospe, ki je na loterijski igri Powerball zadela 560 milijonov dolarjev, po anonimnosti, pa ji te ne morejo zagotoviti. »Razumemo željo, da bi dobitnica ostala anonimna, vendar pa državni zakoni in pravila loterije razločno narekujejo protokole,« je v zapisal izvršni direktor newhampshirske loterije Charlie McIntyre. Loterijski uradniki tudi pravijo, da je razkritje nekaterih informacij potrebno zaradi ohranitve integritete igre.


Naredila je napako


Zakon narekuje, da mora loterijska komisija pri podelitvi dobitka javno objaviti ime dobitnika nagrade, mesto nakupa srečke in dobljeni znesek. Država sicer dovoljuje, da dobitniki oblikujejo anonimen sklad, vendar pa je to za dobitnico nemogoče, saj je srečko že podpisala, sprememba podpisa pa bi razveljavila srečko, piše časopis The Washington Post

V tožbi ženska trdi, da je naredila napako, ker se pred podpisom srečke ni posvetovala z odvetnikom. Zaradi navodil, ki jih je dobila od državne loterijske komisije, je verjela, da to mora narediti. Sodišče tudi naproša, naj ji dovoli dvigniti znesek, ne da bi pri tem razkrila svojo identiteto.

Sodni dokumenti naj bi navajali, da ženska želi anonimnost, saj želi »svobodno obiskati trgovino in se udeležiti javnih prireditev, ne da bi pri tem pridobila oznako dobitnice pol milijarde dolarjev«. Zaradi nastalega spora ženska še ni dvignila zneska, ki je med 10 najvišjimi dobitki v zgodovini te igre. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije