AVSTRIJA

Kurzu je 'kliknilo', zapušča politiko

Po rojstvu sina je povsem spremenjen.
Fotografija: Pri 35 letih ima Sebastian Kurz dovolj politike. FOTO: Leonhard Foeger, Reuters
Odpri galerijo
Pri 35 letih ima Sebastian Kurz dovolj politike. FOTO: Leonhard Foeger, Reuters

Nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz se umika iz politike. Tega uradno sam še ni potrdil, je pa za danes sklical tiskovno konferenco. Na čelu Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) naj bi ga nasledil notranji minister Karl Nehammer, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prvi je o tem poročal časnik Kronen Zeitung na svoji spletni strani in njegov umik utemeljil z rojstvom svojega sina v soboto. Ko je videl otroka, »mu je 'kliknilo'«, je poročal časnik. Da ima pri 35 letih politike dovolj, so za APA potrdili tudi v krogih blizu ÖVP. 

image_alt
Znani politik postal očka, s čestitko se je oglasil tudi Janša

Kurz je oktobra po korupcijskem škandalu in preiskavi odstopil s položaja kanclerja, kjer ga je nasledil dotedanji zunanji minister Alexander Schallenberg. Kurza preiskujejo zaradi očitkov poneverbe in krivega pričanja. Gre predvsem za njegovo vlogo pri domnevnem kupovanju pristranskega medijskega poročanja in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem. Po odstopu s čela vlade se je vrnil v poslanske klopi, kjer je prevzel vodenje poslanske skupine ÖVP.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije