ZAPRTI

Turistična ladja v karanteni: pri osmih ljudeh sum koronavirusa

Objavljeno 04. februar 2020 15.16 | Posodobljeno 04. februar 2020 14.58 | Piše: Ma. M.

Ali slaba higiena na ladji omogoča koronavirusu razmah?

Ladja Diamond Princess. FOTO: Reuters
Britanec David Abel na ladji Diamond Princess, ki je v karanteni zaradi strahu pred širjenjem kornonavirusa, je svoje sopotnike obtožil slabe higiene. Za Daily Mail je dejal, da se je eden od njih useknil v robec, tega pa pustil kar na jedilni mizi. Ladjo so privezali v zalivu Jokohama na Japonskem, na njej pa je bilo 3710 potnikov (koronavirus se širi, umrlo okoli 400 ljudi). 

Potnike ta čas zdravniško pregledujejo, posadka pa je ukazala najvišje higienske ukrepe, med drugim so potnike pozvali, naj ne uporabljajo javnih stranišč na ladji. Poleg tega si morajo vsi pred očmi posadke pred obedom umiti roke.
 
Japonska je ladjo hermetično zaprla, nikomur ne dovoli iz nje, potem ko je 80-letni potnik zapustil ladjo 25. januarja v Hongkongu in bil pozitiven na koronavirus. Zdravstveno osebje v zaščitnih oblačilih pregleduje vsak kotiček ladje ter testira potnike in člane posadke.
 

Preberite še:

Sprejem poštnih pošiljk za Kitajsko ustavljen
Alarm pri Obrežju: na meji ustavili avtobus, poln Kitajcev (VIDEO)

Dvotedensko razkošno potovanje je bilo tako odpovedano, potniki pa ne vedo, kdaj bodo lahko ladjo zapustili. Po zadnjih podatkih pri osmih potnikih sumijo, da so okuženi s koronavirusom, a tega še ne morejo potrditi.


 
Deli s prijatelji