V SLABEM STANJU

Kriki, ob katerih vas bo zmrazilo: politika zastrupili (VIDEO)

Zastrupili naj bi mu čaj, zdaj se bori za življenje.
Fotografija: Bolnišnica, v kateri se zdravi Navalni. FOTO: Alexey Malgavko, Reuters
Odpri galerijo
Bolnišnica, v kateri se zdravi Navalni. FOTO: Alexey Malgavko, Reuters

Medtem ko se svet sprašuje, ali se je ruski predsednik Vladimir Putin ob pomoči strupa znebil še enega kritika, je v javnost prišel posnetek Alekseja Navalnega (44), ko so ga v hudih bolečinah odpeljali z letala v bolnišnico, kjer je v nezavesti.

Navalni je bil na letalu iz Sibirije proti Moskvi, ko se je začel nenadoma zelo slabo počutiti. Letalo je zasilno pristalo, opozicijskega voditelja pa so prepeljali v bolnišnico v Omsku, kjer je na intenzivni negi oddelka za toksikologijo. Njegovo stanje je resno, priključen je na respirator, je na twitterju sporočila njegova tiskovna predstavnica Kira Jarmiš.



Jarmiševa je tvitnila, da predvidevajo, da so Navalnega namerno zastrupili tako, da so nekaj vmešali v njegov čaj, saj je bilo to edino, kar je danes zjutraj popil. »Zdravniki pravijo, da se je strup prek vroče tekočine zelo hitro absorbiral,« je zapisala.

Domnevna zastrupitev se je zgodila dve leti po odmevnem primeru zastrupitve nekdanjega ruskega vohuna Sergeja Skripala in njegove hčerke Julije z novičokom v Veliki Britaniji in 14 let po smrti še enega nekdanjega ruskega vohuna Aleksandra Litvinenka, ki je postal eden najglasnejših Putinovih kritikov. Umrl je v britanski bolnišnici v hudih bolečinah zaradi zastrupitve z radioaktivnim polonijem 210.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije