Krek svari, Hrvati objavili nova navodila

Hrvati se zavedajo, da stanje pri njih ni rožnato.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić, Delo

Stanje pri naših južnih sosedih je alarmantno. Če ne bo kmalu bolje, bo trebno zaostriti ukrepe, je v soboto napovedal direktor slovenskega NIJZ Milan Krek. V soboto so poročali, da so v potrdili 85 novih okužb, v petek so zaznali 56 novih okužb, dan prej pa kar 95.

Hrvaške oblasti so v soboto zvečer objavile navodila, kako prilagoditi vsakodnevno življenje na Hrvaškem in zapisali, da so zaščitne maske nujne in obvezne. Priporočajo, da se ljudje izogibajo večjim množicam in zbiranju na javnih mestih.

Nadalje pišejo, da so zaščitne maske obvezne pri uporabi javnega transporta, odsvetujejo rokovanje, objemanje in poljubljanje ter svetujejo, da se spoštuje in upošteva priporočeno varnostno razdajo. Odsvetujejo kontakt z osebami, ki imajo povišano telesno temperaturo, ki kašljajo ali težko dihajo.
 

Hrvaška v rdečem, napovedali so jim 1.500 mrtvih



Hrvati v navodilih znova opozarjajo na higieno rok in dodajajo navodila, kako pravilno umiti roke. Pomembna je tudi higiena kašlja in kihanja. Namesto v roke, kašljajte in kihajte v rokav. Izogibajte se dotikanju obraza, ust in oči. Priporočajo tudi dosledno čiščenje doma.


Hitra analiza Hrvaške: to so možni scenariji





 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije