STRELSKI POHOD

Kostova mama ne želi niti videti sina: tako se je odzvala, ko je videla, kaj je rekel

Kosta naj bi dejal, da mu je žal, da ne more videti svoje mame, kako trpi.
Fotografija: Kosta K. FOTO: Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
Kosta K. FOTO: Zaslonski Posnetek

13-letni Kosta Kecmanović, ki je ubil devet učencev in varnostnika v Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu, je masaker storil menda za to, da bi njegova mama trpela, je za portal Republika.rs povedal vir blizu preiskave.

Kot smo že pisali, je delo preiskovalcev težko, saj so od Koste komaj izvlekli kakšno informacijo, predvsem tisto, zakaj je storil množični pokol. Preiskovalci pri njem niso zaznali niti kančka kesanja, a se je te dni malenkost odprl in izrekel nekaj stavkov.  

»Rekel je, da je bil ključni trenutek, ko je k njemu stopil varnostnik Dragan Vlahović, in takrat se je odločil, da začne masaker. Čeprav je spakiral vse, kar je potreboval za krvavi pohod, je bil neodločen. Razmišljal je, da bi poklical mamo in ji vse priznal, nato pa se je pojavil varnostnik, ki ga je vprašal, zakaj zamuja k pouku, in rekel, naj pohiti. Nato je pomislil, da so ga ujeli pri delu, zato je ubil varnostnika in nadaljeval strelski pohod. Nato ga je prevzel strah,« je dejal vir.

image_alt
Stroka šokirala javnost: mladi morilec Kosta treniran kot specialec

Kosta je dejal, da mu je žal, da ne more videti svoje mame, kako trpi, in da mu je žal, da ni videl izraza na njenem obrazu, ko je izvedela, kaj je storil. 

Mama ga ne želi videti 

»Ne more ga niti videti. Ne more ga niti pogledati po vsem tem, kar je storil. Čeprav je še vedno v šoku, se zaveda, da ne bi mogla niti stati pred sinom niti ničesar slišati od njega. Enostavno je ne zanima, kaj ima Kosta povedati,« je za portal Republika.rs povedal prijatelj Miljane Kesmanović, Kostove mame.

image_alt
Kosta K. po masakru na svobodi? »Zgodilo se bo na skrivaj«

Po njegovih besedah se je mama povsem izolirala. »S prijatelji se skoraj ne pogovarja, od sodelavcev se je oddaljila. Zaveda se, da je prav njen sin zagrešil največji zločin v zgodovini Srbije pa tudi enega najtežjih na svetu,« pravi sogovornik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije