STRAŠLJIVO

Kosta hoče na svobodo! To so vprašanja, ki jih vsak dan postavlja zdravnikom

Trdi, da se masakra ne spomni. Še nikoli ni povprašal po starših ali mlajši sestri.
Fotografija: Kosta K. je najmlajši množični morilec na svetu. FOTO: Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
Kosta K. je najmlajši množični morilec na svetu. FOTO: Zaslonski Posnetek

Trinajstletni Kosta K., ki je 3. maja ubil devet otrok in varnostnika na beograjski šoli, je še vedno na nevrološkem oddelku psihiatrične bolnišnice za otroke in mladino. Kot poročajo srbski mediji, zdravnike vsak dan sprašuje: »Ali danes odhajam? Zakaj sem sploh tu?«

Deček je najmlajši množični morilec na svetu. Vse od zagrešenega masakra pa je zaprt v bolnišnici, ki jo varuje več patrulj policistov. Srbski mediji poročajo, da deček ne kaže nikakršnega obžalovanja za storjeno dejanje, nekaj dni po prihodu v bolnišnico pa je začel postavljati vprašanja, zakaj ga ne spustijo domov. 

Dolgočasi se

Kosta je zaklenjen v sobi in ni agresiven, zato ne potrebuje fizičnega varovanja. Z njim se pogovarjajo samo zdravniki, saj imajo nalogo podati strokovno mnenje o njegovem psihološkem stanju. 

Menda mladenič še vedno ne izkazuje nobene empatije do ubitih niti obžalovanja za storjeno. Še vedno trdi, da se masakra ne spomni. Čeprav je po prijetju hladnokrvno priznal, da je pobil otroke in varnostnika, »ker je psihopat«.

Ni vznemirjen, vsak dan sprašuje, kdaj bo lahko odšel domov. Vseh dvajset dni, odkar je na psihiatriji, nikoli ni omenil žrtev, staršev ali mlajše sestre pa tudi nobenega sorodnika ali prijatelja.

Samo dve pritožbi

Doslej je Kosta imel samo dve pritožbi, povedal je, da se dolgočasi, in vprašal, ali lahko dobi kakšno konzolo z videoigricami ali računalnik, da bi mu čas hitreje minil. Nekajkrat je pokritiziral tudi hrano, da je enolična in nezdrava, ter se pozanimal, ali si lahko kaj naroči.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije