DRAMATIČNO

Koronavirus in teorije zarote: krivijo elite in 17-letnico (VIDEO)

Z izbruhom koronavirusa, ki je ustavil svet, so se pojavile tudi številne teorije zarot.
Fotografija: Ljubitelji teorij zarot so znova prišli na svoj račun. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ljubitelji teorij zarot so znova prišli na svoj račun. FOTO: Reuters

Tako kot ob vsaki večji katastrofi, ki se zgodi, so se tudi ob koronavirusu pojavile najrazličnejše teorije zarot. Najbolj znana je teza, da je bil virus umetno ustvarjen, da bi elite prevzele svet. 

A številne so še bolj bizarne, nekatere celo smešne, nekaj pa je takih, da bi bile lahko tudi zelo verjetne. Zbrali smo tiste, ki so pritegnile največ pozornosti. 
 

Kitajska zarota


Pravijo, da so v laboratoriju ustvarjali virus z namenim, da ga uporabijo kot biološko orožje. A zgodila se je katastrofa, saj naj bi po nesreči ušel iz laboratorija, kar je sledilo, pa vemo vsi. Kitajci naj bi na tak način želeli oslabiti ameriško gospodarstvo. 

5G


Teorija zarote, ki povezuje novi koronavirus in omrežje 5G, je gotovo med najbolj znanimi. Ker je Vuhan eno izmed prvih mest s 5G, pravijo, da je virus posledica velikega sevanja tega omrežja, ki naj bi imelo strahotne posledice na zdravje. Pravijo, da je to pravzaprav zastrupitev s sevanjem, ki oslabi imunski sistem. 

Ta teorija ima po svetu veliko privržencev in prav zaradi nje so po svetu že zagoreli nekateri oddajniki 5G. 

Nemci in vojaška diktatura


Leta 2012 so Nemci izdali dokument, v katerem ocenjujejo, kako bi katastrofe, med njimi tudi pandemije, vplivale na prebivalstvo. Nemški inštitut Robert Koch je med drugim v tem dokumentu obdelal pojav novega virusa v jugovzhodni Aziji, ki se nato preseli v Evropo. Napovedali so, da bo pot iz krize trajala tri leta. Izredno stanje pa naj bi izkoristili za novo družbeno ureditev – vojaško diktaturo. 

Krivi so Američani


Če ena teorija govori, da so virus zakuhali Kitajci, da bi uničili Američane, pa druga teorija govori ravno obratno. Američani naj bi z virusom želeli uničiti kitajsko ekonomijo. Rusi pa še dodajajo, da želijo Američani na tak način postati vodilni svetovni proizvajalci cepiv. 

Selekcija in prehitro staranje populacije


Ta je gotovo najbolj kruta izmed vseh teorij zarot. Mnogi verjamejo, da je virus namenjen umetni selekciji, saj je mnogo bolj nevaren za starejšo populacijo. Na tak način naj bi se razvite države rešile stroškov, ki jih imajo s pokojninami in z zdravstveno oskrbo. 

Bill Gates


Nekateri pa pravijo, da je kriv Bill Gates, ki naj bi želel povsem nadzirati Zemljane in jim v podkožje vsaditi čipe. Pravijo še, da naj bi virus ustvaril iz čiste zlobe, in sicer zato, da bi zaslužil s cepivom. 
 

Je kriva Greta Thunberg?

Krivdo pripisujejo tudi 17-letni okoljevarstveni aktivistki, ki naj bi sprožila virus, da bi zmanjšala škodljive emisije in na tak način poskušala rešiti Zemljo. Greta je pred časom svoje privržence obvestila, da je bila tudi sama žrtev koronavirusa in da ga je prebolela brez večjih težav. Mnogo hujših simptomov kot ona pa naj bi bil deležen njen oče. 
 

Juha iz netopirjev

Virus naj bi razširila neka kitajska popotniška blogerka, ki je objavila video, na katerem je jedla juho z netopirjem. Obtožili so jo širjenja virusa, čeprav se je kasneje izkazalo, da je video nastal že pred tremi leti. 
 

Meteorska eksplozija

Nekateri pa verjamejo, da so za covid-19 pravzaprav odgovorna zunajzemeljska bitja. Oktobra naj bi na nebu eksplodiral meteorit, iz vesolja pa naj bi na Zemljo prinesel virus. Znanstveniki sicer pravijo, da je to malo verjetno, saj ni pristal na tleh. Prav tako dvomijo, da bi virus to pot preživel. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije