PROVOKACIJA?

Kolinda ujezila Srbe, ti so ogorčeni: Škandal

Hrvaška predsednica poskrbela, da se o njej govori pri sosedih.
Fotografija: Kolinda je znana po tem, da strastno navija za hrvaške nogometaše. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kolinda je znana po tem, da strastno navija za hrvaške nogometaše. FOTO: Reuters

REKA, BEOGRAD – Slovenska nogometna reprezentanca je na sobotni tekmi v Stožicah sicer premagala Latvijo (1 : 0), a izgubila tudi teoretične možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto potekalo v 12 mestih v 12 evropskih državah. Uvrstitev pa je uspela našim južnim sosedom, ki se veselijo že šeste uvrstitve na zaključni turnir stare celine.

Medtem ko so hrvaški mediji po preobratu ognjenih (zaostajali so 0 : 1, a na koncu slavili s 3 : 1) nad Slovaki polni hvale na račun svojih nogometašev, pa so se srbski mediji razpisali o potezi hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović in jo označili za škandal. Omenjajo, da je prišla na nogometno tekmo na Reki oblečena v kockasti dres, a bolj kot to jih je zbodel njen zapis na facebooku. Na svojem profilu je namreč objavila fotografijo s tekme, poleg pa zapisala: »Srečno nocoj, ognjeni. Igrajte za nas, za Hrvaško, za Vukovar!«

Srbski mediji dodajajo, da navijanje za svojo reprezentanco ni nič spornega, sprašujejo pa se, kakšna je povezava Vukovarja z nogometom, s kvalifikacijami za EP, »razen morda, če so, kot nič kolikokrat poprej, provokacije usmerjene proti Srbiji in Srbom«. Ali to ali pa je rodno Reko zamešala za Vukovar, še pomenljivo dodajajo v Srbiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije