DEMOGRAFSKA KRIZA

Ko papež Frančišek ponori: »Toliko otrok je lačnih, ti pa mi pripelješ psa«

Verski poglavar je opozoril, da je ob o vse večji demografski krizi upad rojstev pokazatelj izgube upanja za prihodnost.
Fotografija: Papež Frančišek. FOTO: Remo Casilli Reuters
Odpri galerijo
Papež Frančišek. FOTO: Remo Casilli Reuters

Imeti družino v Italiji postaja »gigantski podvig«, ki si ga lahko privoščijo le bogati, je dejal papež Frančišek konferenci o demografski krizi v Italiji in opozoril, da »neusmiljene« razmere prostega trga mladim preprečujejo, da bi imeli otroke.

Papež je o vse večji demografski krizi dejal, da je upad rojstev pokazatelj izgube upanja za prihodnost. Mlade ljudi, je opozoril sveti oče, tlači občutek negotovosti, krhkosti in negotovosti.

Ko otroke nadomeščajo hišni ljubljenčki

»Težave pri iskanju in ohranjanju službe, strašno drage hiše, vrtoglave najemnine in hkrati nezadostne plače so resnične težave,« je dejal papež Frančišek.

»Prosti trg brez potrebnih korektivnih ukrepov postane krut in ustvarja zelo resne situacije in neenakosti,« je dejal papež in dodal, da otroke nadomeščajo hišni ljubljenčki.

Ob tem je razložil, kako ga je na nedavni avdienci neka ženska prosila, naj blagoslovi njenega otroka, nato pa je ugotovil, da je to pes. »Izgubil sem potrpljenje in jo ozmerjal: Toliko otrok je lačnih, ti pa mi pripelješ psa«.

Preberite še:

image_alt
Zelenski v Rimu dobil zagotovila o podpori Kijevu

image_alt
Papež Frančišek se je opravičil slovenskim žrtvam spolnih zlorab

image_alt
Odkar je bil leta 2013 imenovan za papeža, tega prvič ne bo storil

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije