NAS ČAKA TAKŠEN DOPUST?

Ko misliš, da si že vse videl: prizor iz Dalmacije nasmejal mnoge

Pač se dobesedno drži ukrepov, je bil eden izmed komentarjev.
Fotografija: Številni že komaj čakajo, da se podajo na dopust na Hrvaško. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Številni že komaj čakajo, da se podajo na dopust na Hrvaško. FOTO: Jure Eržen, Delo

Približujejo se dnevi, ko smo v normalnih razmerah številni že sanjarili od dopustu. Letos bodo poletne počitnice, kot kaže, ponovno povsem drugačne, kot smo jih vajeni. Predvsem južne evropske države, ki so odvisne od turizma, s strahom pogledujejo proti prihajajoči poletni turistični sezoni. Številne upajo, da bo cepljenje proti covidu 19 do začetka poletja steklo bolje, kot poteka do zdaj, in da bodo z uvedbo cepilnih potnih listov oziroma digitalnih zelenih potrdil, kot so jih poimenovali pri Evropski komisiji, omogočili bolj množična potovanja in dopustovanja, ki bodo polnila njihove blagajne. A brez osnovnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa ne bo šlo.

Da je to ne moti, je v Dalmaciji pokazala ena izmed kopalk.

image_alt
Hrvaška se pripravlja na turistično sezono: pripravite cepilna potrdila


Temperature morja sicer še niso take, da bi privabljale večje število kopalcev, a tisti najbolj pogumni se že namakajo v morski vodi. Iz Dalmacije tako prihaja fotografija plavalke, ki je požela številne odzive. Na njej ima kopalka namreč poleg sončnih očal nameščeno še masko. 



Pod objavo se je kmalu nabralo komentarjev. »Resno?« je zapisal en komentator. Drugi pa: »Pač, drži se ukrepov.« »Ko misliš, da si že vse videl, naletiš na tole«, »Zaradi takih na šamponu piše, da ni pitje«, pa so še nekateri izmed komentarjev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije