V JAPONSKO MORJE

Kim Džong Un spet izziva: izstrelili so neidentificirano balistično raketo (VIDEO)

Izstrelitev se je zgodila pred četrtkovim obiskom podpredsednice ZDA, ki prihaja v Južno Korejo.
Fotografija: Kim Džong Un. FOTO: Kcna, Via Reuters
Odpri galerijo
Kim Džong Un. FOTO: Kcna, Via Reuters

Severna Koreja je danes v Japonsko morje izstrelila neidentificirano balistično raketo. Do današnje izstrelitve, ki je sicer del rekordnega števila letošnjih preizkusov orožja v Severni Koreji, je prišlo kmalu po tem, ko je obveščevalna služba Seula opozorila, da se v Pjongjangu pripravljajo na izvedbo novega jedrskega poskusa.

»Severna Koreja je izstrelila neidentificirano balistično raketo v Vzhodno morje,« je v izjavi zapisal načelnik generalštaba v Seulu, pri čemer je imel v mislih vode bolj znane kot Japonsko morje.

Izstrelitev je potrdila tudi japonska obalna straža, pri čemer se je sklicevala na informacije japonskega obrambnega ministrstva, in hkrati izdala varnostna opozorila ladjam.

image_alt
Severna Koreja oznanila zmago: To je čudež brez primere v svetovni zgodovini

V petek je v južnokorejsko pristanišče Busan prispela ameriška letalonosilka USS Ronald Reagan, ki z južnokorejsko mornarico sodeluje na skupnih vojaških vajah. V četrtek pa naj bi v Južno Korejo prispela tudi podpredsednica ZDA Kamala Harris, ki bo med drugim obiskala močno utrjeno mejo med Severno in Južno Korejo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas