EVROPSKE VOLITVE

Kdo nam bo vladal iz Bruslja? Zvečer soočenje kandidatov

Prenos boste lahko spremljati tudi pri nas.
Fotografija: Na soočenju bo sodeloval tudi Manfred Weber, kandidat EPP, ki bo, kot kaže, ostala največja stranka v EP. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Na soočenju bo sodeloval tudi Manfred Weber, kandidat EPP, ki bo, kot kaže, ostala največja stranka v EP. FOTO: Reuters

BRUSELJ – Zvečer ob 21. uri bo v Bruslju potekalo televizijsko soočenja vodilnih kandidatov evropskih političnih skupin za predsednika naslednje Evropske komisije. Prenos soočenja boste lahko spremljali na Slovenskih novicah.

Razprava bo edina, na kateri bodo nastopili vsi vodilni kandidati evropskih političnih skupin, ki se potegujejo za mesto naslednjega predsednika Evropske komisije: Nico Ceu (Evropska levica, EL), Ska Keller (Evropska zelena stranka, EGP), Jan Zahradil (Zavezništvo evropskih konservativcev in reformistov, ACRE), Margrethe Vestager (Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo, ALDE), Manfred Weber (Evropska ljudska stranka, EPP) in Frans Timmermans (Stranka evropskih socialistov, PES).

Evropska zveza radijskih in televizijskih postaj (EBU) ima uredniško odgovornost za razpravo, ki se bo osredotočala na teme, kot so »zaposlovanje, migracije, populizem, podnebne spremembe in globalna vloga EU«. Povezovali jo bodo trije novinarji, ki jih je izbral EBU. Emilie Tran Nguyen (Francija) in Markus Preiss (Nemčija) bosta vodila razpravo na odru, Annastiina Heikkilä (Finska) pa bo v razpravo vključevala odzive prek družbenih medijev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije