NEKOČ MANEKENKA

Kdo je lepotica v Beli hiši, ki pleni poglede in naj bi bila vir okužb Trumpa (FOTO)

Je šefica strateškega komuniciranja, a se le redko oglasi.
Fotografija: Hope Hicks. FOTO: Tom Brenner, Reuters
Odpri galerijo
Hope Hicks. FOTO: Tom Brenner, Reuters

Donald Trump je okužen s koronavirusom. Star je 74 let in je prekomerno težak, kar ga postavlja v rizično skupino. Sam je virus ves čas ignoriral in zmanjševal njegovo nevarnost.
Hope Hicks  FOTO: Leah Millis Reuters
Hope Hicks  FOTO: Leah Millis Reuters

Ameriška predsedniška trdnjava v Washingtonu je zato v zraku. Pravzaprav je verjetno tako prazna kot že dolgo ne, saj so Trumpa v soboto odpeljali v bolnišnico Walterja Reeda zaradi okužbe s koronavirusom. Še pred tem je posnel videonagovor za državljane, v katerem je sila bled. Okužena je tudi njegova žena Melania.


In kdo naj bi v Belo hišo prinesel virus? Šlo naj bi za lepo Hope Hicks (21. oktobra bo dopolnila 32 let), njegovo svetovalko za odnose z javnostjo. Kot pišejo tuji mediji, nima pojma o politiki niti je ne zanima, kljub temu pa ji Trump povsem zaupa. »Veste, težko je, ko se družite z vojaki, marinci, policisti. Vsi prihajajo v Belo hišo in težko je držati razdaljo. Hope je sijajna in opravlja fantastično delo. A ko se družite s temi ljudmi ... vsi vas želijo poljubiti in objeti. Pridejo malo bližje in se zgodi,« je dejal Trump, potem ko je postalo jasno, da je prav ona prinesla virus v ameriško predsedniško palačo.

Donald Trump obožuje Hope Hicks. FOTO: Carlos Barria, Reuters
Donald Trump obožuje Hope Hicks. FOTO: Carlos Barria, Reuters

Stopila tudi na modne brvi

Hope naj bi bila res bila strokovnjakinja za odnose z javnostjo. Njen oče je direktor znane ameriške agencije Ogilvy Public Relations Worldwide. Od leta 2010 do 2015 pa je bil izvršni podpredsednik za komuniciranje pri NFL. Hope je odrasla v Greenwichu v Connecticutu, kjer je končala srednjo šolo. V prostem času je bila manekenka, snemala je tudi reklamo za Ralpha Laurena. Krasila je naslovnico revije The It Girl. Leta 2010 je diplomirala angleščino na Southern Methodist Universityju.

Prvo službo je dobila pri podjetju Zeno Group v New Yorku, 2012 pa odšla k  Hiltzik Strategies, potem ko je na superbovlu spoznala lastnika podjetja. Takoj je začela delati za njegovo stranko Ivanko Trump, nato še za druge primere družine Trump. Bila je tako dobra, da je leta 2015 postala njegova sekretarka za tisk v Trumpovi kampanji. Med njo je odpirala vrata novinarjem ter dnevno odgovorila na več kot 250 vprašanj, e-sporočil itd. Leta 2016 je postala del Bele hiše, direktorica za strateške komunikacije v Beli hiši.


​Redko se oglasi

Nikoli pa ni Hope neposredno komunicirala z novinarji, slišalo jo je bilo samo nekajkrat: prvič, ko jo je predstavil Donald Trump, ona pa se je na široko nasmejala in dejala: »Srečen božič vsem in hvala Donaldu Trumpu!« Drugič pa, ko so se v medijih vrstile obtožbe na račun Trumpa, da trpinči sodelavce. Ona je takrat nastopila javno in odločno povedala, da to ne drži. Nekateri sicer pravijo, da se obnaša kot zaljubljena najstnica. Pa njena plača pri Trumpu? Okoli 20.000 dolarjev na mesec. 
Lepotica, ki priteguje poglede. FOTO: Leah Millis, Reuters
Lepotica, ki priteguje poglede. FOTO: Leah Millis, Reuters

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije