ZADNJI DAN V LETU

Kam za silvestrovo? Na plažo Copacabana

V Rio de Janeiro se vrača množično silvestrovanje.
Fotografija: Novoletno praznovanje v Copacabani v Riu de Janeiru med svetovno znanim petnajstminutnim ognjemetom. FOTO: Rune_landale, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Novoletno praznovanje v Copacabani v Riu de Janeiru med svetovno znanim petnajstminutnim ognjemetom. FOTO: Rune_landale, Getty Images, Istockphoto

Brazilska metropola Rio de Janeiro bo prvič od začetka epidemije covida 19 organizirala silvestrovanje na plaži Copacabana, je danes na novinarski konferenci v hotelu Copacabana Palace sporočil župan mesta Eduardo Paes.

Silvestrovanje v Riu de Janeiru vsako leto privabi na milijone turistov. Številne glasbene skupine in didžeji nastopajo na več odrih na mestni plaži Copacabana, ognjemet pa običajno izstrelijo s splavov v zalivu Atlantika, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

image_alt
Najdaljša noč v kopalkah

Praznovanje v zadnjih dveh letih zaradi epidemije ni potekalo. Leta 2020 je sicer bilo načrtovano alternativno praznovanje, na katerem naj bi koncerte prenašali prek spleta, a je bilo odpovedano. Lani pa so na plažah potekale zasebne zabave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije