GRA ZA VDOR?

Kaj se dogaja s facebookom? Pojavljajo se objave sumljivih ljudi, težava se hitro širi (FOTO)

Številni uporabniki, tudi v Sloveniji, imajo že od jutra s priljubljenim družbenim omrežjem številne težave.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dado Ruvic, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dado Ruvic, Reuters

Danes zjutraj so uporabniki facebooka začeli množično poročati o težavah z domačo stranjo te platforme. Ta jim namreč prikazuje samo objave neznanih ljudi, ki so na naključne strani slavnih oseb nekaj objavili. Največ težav so pri Down Detectorju zaznali na aplikaciji (73 odstotkov), 23 odstotkov jih poroča o težavah pri uporabi facebooka na računalniku, štirje odstotki se s težavami srečujejo že pri prijavi. Številni se sprašujejo, ali je morda prišlo do vdora, a uradnih informacij iz podjetja Meta trenutno še ni.

Primer težave, s katerimi se že od jutra srečujejo uporabniki facebooka. FOTO: Slovenske novice
Primer težave, s katerimi se že od jutra srečujejo uporabniki facebooka. FOTO: Slovenske novice

Poraja se vprašanje, ali je težava, o kateri poročajo uporabniki, povezana s spremembami, ki jih je podjetje nameravalo uvesti na prvo, »domačo« stran facebooka. Podjetje Meta se je namreč zaradi izgube uporabnikov zaradi priljubljenosti, ki jo uživa tiktok (družbeno omrežje za deljenje kratkih videoposnetkov), odločilo, da bo svojim uporabnikom na domači strani prikazovalo le smešne vsebine ter pa tudi vsebino oseb in strani, ki jim ne sledijo. Objave prijateljev, znancev in sorodnikov pa naj bi preselili v popolnoma novo rubriko, imenovano Viri (Feeds).

Je prišlo do vdora? Odgovora podjetja Meta še ni. FOTO: Slovenske novice
Je prišlo do vdora? Odgovora podjetja Meta še ni. FOTO: Slovenske novice

Težava naj bi bila za večino uporabnikov rešena

Z Mete so že sporočili, da je težava rešena in da jo je povzročila 'sprememba v konfiguraciji'. Alexandru Voica, vodja tehnološkega komuniciranja pri Meti, je na svojem twitterju zapisal: »Danes je sprememba konfiguracije povzročila, da so imeli nekateri ljudje težave z virom novic na facebooku. Težavo smo poskušali čim hitreje rešiti, opravičujemo se za morebitne nevšečnosti.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije