NAPAKA

Jezni potniki niso prišli v Nemčijo: avtobusar zavil na napačen peron

V podjetju pravijo, da voznik ni kriv.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik

ZAGREB –»Neverjetno, zamudila sem na delo, a nihče se za napako ni niti opravičil,« je dejala ena izmed jeznih potnic iz hrvaške Kutine, namenjena v München v službo. Svojemu delodajalcu se je morala na vse mogoče načine opravičevati, ker ni prišla na delo, saj je avtobus podjetja Čazmatrans zapeljal na napačen peron. Potniki za relacijo Zagreb–München–Ingolstadt so čakali na peronu 502. Avtobusa pa od nikoder.

»Bilo je neverjetno. 35 nas je čakalo na peronu številka 502, ki je bil zapisan na naših vozovnicah. Sprva smo menili, da avtobus zamuja, ko pa je minila ena ura, smo spet odšli do okenca za informacije, kjer pa nam nihče ni želel ali znal pomagati. Ker smo bili že povsem obupani, smo poklicali policijo,« je za Jutarnji list dejala ena izmed čakajočih potnic.

Policist ni mogel storiti veliko, je pa z dvema potnikoma odšel pogledat nadzorne kamere. Te so pokazale, da je avtobus na peronu 202 povsem prazen, voznik pa naslonjen na steber brska po mobitelu, nato pa skoraj prazen avtobus (s samo dvema potnikoma) odpelje približno ob tisti uri, ko je bil predviden odhod.

Iz Čazmatransa so sporočili, da njihov voznik ni kriv, saj ga je na napačen peron poslal eden izmed uslužbencev avtobusne postaje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije