GROZOTE VOJNE

Jelena Aščić: Zločinci so jim ubili otroke, a niti eden ni bil obsojen

»Žal se napetosti v Bosni spet stopnjujejo. Za to so krivi politikanti, ki ves čas razpihujejo sovraštvo in nestrpnost,« opozarja novinarka Jelena Aščić.
Fotografija: Jelena Aščić, novinarka in voditeljica Foto: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Jelena Aščić, novinarka in voditeljica Foto: Voranc Vogel

Ob 30. obletnici začetka obleganja Sarajeva, ki velja za najdaljše obleganje kakega mesta v novejši zgodovini, sta novinarka in voditeljica Jelena Aščić in snemalec Gregor Naglav posnela pretresljiva pričevanja ljudi, ki so pod okupacijo preživeli skoraj štiri leta. Dokumentarni film Sarajevo, 1425 dni groze, prikazuje tudi neizmerno bolečino staršev, ki so jim drobci granat in ostrostrelski naboji ubili otroke, avtorica Jelena Aščić pa opozarja, da za te zločine pred domačimi sodišči še vedno ni odgovarjal nihče.

Kaj vas je ob trideseti oblet­nici začetka obleganja Sarajeva vodilo v prestolnico, ki je doživela 1425 dni groze, kot ste naslovili dokumentarni film?

O tem sem pravzaprav razmišljala že spomladi, aprila, ko je bila obletnica začetka obleganja in sem brala o tem na bosanskih portalih, ampak zaradi znanih razmer na RTV nisem niti predlagala, da bi o tem kaj posneli ... 

Preberite intervju na Onaplus.si

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije