POSMEH

Janšev kolega se je posmehoval Zelenskemu

Viktor Orban je napadel Volodimirja Zelenskega, ki je madžarskega premierja kritiziral.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Madžarski premier Viktor Orban se je na kritike ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega odzval s posmehom, da je »igralec«, medtem ko je on pravnik. A madžarski mediji že ocenjujejo, da se je ustrelil v koleno. Tudi zato, ker je Zelenski leta 2000 diplomiral iz prava, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Zelenski je v noči na petek v nagovoru voditeljem članic EU, ki so zasedali v Bruslju, močno kritiziral Orbana in od njega zahteval, da se jasno opredeli, na kateri strani v konfliktu med Rusijo in Ukrajino je Madžarska. Državo je pozval, naj neha omahovati pri sankcijah in dopusti prevoz orožja čez svoje ozemlje.

Orban se je posmehoval poklicu Zelenskega

Orban je že v petek zavrnil zahteve Zelenskega, danes pa je to ponovil tudi v pogovoru za madžarski nacionalno radio. Zahteve Zelenskega niso v skladu z interesi Madžarske, ki bo še naprej nasprotovala prepovedi uvoza ruskih energentov in ne bo dovolila prevoza orožja čez svoje ozemlje, bo pa še naprej pomagala ukrajinskim beguncem, je pojasnil Orban.

image_alt
Župan Černigova: Mesto je povsem uničeno

A hkrati se je posmehoval poklicu Zelenskega, ki je bil pred izvolitvijo na položaj predsednika Ukrajine igralec. »Jaz sem jurist in živim z znanjem, ki sem ga pridobil v svetu prava. Če si pa igralec, pa deluješ v skladu z znanjem, ki ga pridobiš kot igralec,« je izjavil madžarski premier.

image_alt
Konec ruskih napadov? Takšna naj bi bila nova vojna strategija

Toda Orban se je v tej kritiki povsem očitno uštel. Zelenski je namreč prav tako diplomirani pravnik. Leta 2000 je diplomiral na nacionalni ekonomski univerzi, je Orbana danes spomnil spletni portal Telex.hu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije