SAM JE

Izoliran v čolnu sredi Atlantika

Graham Walters konec januarja odplul s Kanarskih otokov, je na dobri polovici.
Fotografija: Graham Walters je odplul, ko se o virusu v Evropi še ni govorilo. FOTOgrafiji: Graham Walters Facebook
Odpri galerijo
Graham Walters je odplul, ko se o virusu v Evropi še ni govorilo. FOTOgrafiji: Graham Walters Facebook

Dvainsedemdesetletni Britanec Graham Walters je verjetno najbolj izoliran človek na svetu, saj je sredi Atlantskega oceana v čolnu in lahko postane najstarejši človek na svetu, ki bi Atlantik sam prečkal z vesli. To mu je doslej uspelo že štirikrat.
 

Konec januarja odplul s Kanarskih otokov


»Videti je, da sem trenutno na najbolj varnem mestu na svetu. Poslušam, kaj se dogaja doma in drugod po svetu, in zdi se mi povsem nadrealistično. Ko sem konec januarja odplul s Kanarskih otokov, se o tem virusu sploh ni nič govorilo. Bodite pridni in ostanite zdravi. Hvala za vse vzpodbude. Računam, da sem 1488 navtičnih milj od Antigue, kar pomeni, da imam pred seboj še dolgo pot. Veter je ugoden, za menoj pa je zdaj nekaj tunov, zato sem v vodo spustil vrvico, da si ujamem večerjo,« je zapisal na svojem profilu na facebooku Graham Walters, ki pravi, da bi po izračunih na cilj moral prispeti do 25. aprila. Največje težave, s katerimi se je soočal do zdaj, so bili predvsem veliki valovi, zaradi katerih si je ob udarcu ob čoln poškodoval koleno.


Na pustolovščino, za katero pravi, da je njegova zadnja, se je odpravil v 23 let starem čolnu, ki ga je sam oblikoval in naredil za prvo prečkanje Atlantika 1997. Podvige je ponovil 2001, 2004 in 2007.
Če bo uspešno prišel do Antilov – trenutno je na dobri polovici poti –, bo najstarejši človek, ki mu je to uspelo. Trenutno rekord drži ruski raziskovalec Fedor Konjuhov, zdaj star 68 let, ki je leta 2014 Atlantski ocean preveslal v 46 dneh. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas