PRVA DAMA

Ivanka bi Melanio skoraj izrinila iz Bele hiše

Objavljeno 16. junij 2020 07.47 | Posodobljeno 16. junij 2020 08.26 | Piše: Š. R.

V ZDA je izšla nova knjiga, ki razkriva družinski spor med Melanio in Ivanko Trump.

Ivanka in Melania Trump se ne razumeta najbolje. FOTO: Joshua Roberts, Reuters
Da se žena in hči Donalda Trumpa iz prvega zakona ne razumeta najbolje, je znano že nekaj časa. Nova knjiga o ozadjih družine ameriškega predsednika pa razkriva tudi, da je Ivanka želela Melanii ukrasti njen del Bele hiše.

Medtem ko se je Melania vso predsedniško kampanjo držala precej v ozadju, je njena pastorka prevzela zelo vidno vlogo in redno nastopala z očetom v lovu na predsedniški mandat. Ko se po zmagi Melania še kar nekaj časa ni preselila v Washington in se je zadrževala v New Yorku, kjer je menda z odvetniki usklajevala predporočno pogodbo, se je Ivanka že udomačila v Beli hiši in v mačehini odsotnosti zasedla vzhodni del, sicer rezerviran za prvo damo.

Tako je menda želela pisarno prve dame preimenovati v pisarno »prve družine«. Melania, ki je naposled s sinom le prišla za možem, se je temu uprla in zaukazala drugače. Ivanka je odtlej nastanjena v zahodnem delu rezidence, kot svetovalka pa je pogosto še vedno pomemben del Trumpove ekipe.

To sicer razkriva izsek iz knjige Mary Jordan o še nerazkriti zgodbi Melanie Trump (The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump). V njej naj bi bralci izvedeli tudi, kako zelo je Donalda presenetila zmaga nad Hillary Clinton leta 2016. Predhodno naj bi se namreč že pripravil za potovanje na Škotsko, kamor bi se umaknil pred truščem ob porazu, da mu ne bi bilo gledati, kako Hillary uživa v svoji zmagi.

Bela hiša je vse navedbe že zanikala.
Deli s prijatelji