Islamska država poziva teroriste, naj raje ne hodijo v Evropo

Svetuje tudi, naj se prepustijo bogu, da jih obvaruje pred boleznijo.
Fotografija: Zastava samooklicane Islamske države. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zastava samooklicane Islamske države. FOTO: Reuters

Teroristična skupina Islamska država svojim članom svetuje, naj se izogibajo Evrope in si nekaj časa raje bolj umivajo roke, kot pa se podajajo v nove podvige proti zahodnemu svetu. Priporočila so objavljena v mediju Al Naba.

Islamska država svetuje vsem, ki so okuženi s koronavirusom, naj se izogibajo območij pod njenim nadzorom, da ohranijo zdravje drugih in izpolnijo sveto dolžnost zaščite pred boleznimi. Svetuje tudi, kako se je najboljše izogniti okužbi, predvsem pa naj se prepustijo bogu, da jih obvaruje pred boleznijo. Prav tako naj si za vsak primer pokrijejo usta, ko zehajo ali kihajo.

Redno poročajo o koronavirusu

Al Naba je pred časom izrazila veliko zaskrbljenost nad širjenjem okužb med kitajskimi Ujguri, ki da lahko prinesejo okužbo na ozemlja pod nadzorom Islamske države, zdaj pa bolj se osredotoča na koronavirus kot na problem sveta, proti kateremu se Islamska država bori.

Vojni v Siriji in Jemnu onemogočata ugotavljanje natančnejšega števila okužb, Afrika, kjer je Islamska država skupaj s povezanimi skupinami dejavna, pa za zdaj nima večjih težav s koronavirusom. Vendar pa so bili primeri okužbe potrjeni v državah, ki jih šteje za del svojega kalifata, kot so Afganistan, Alžirija, Egipt, Indija, Indonezija, Irak in Filipini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije