V BOLNIŠNICI?

Indonezijski mediji: Ruskega ministra Sergeja Lavrova je izdalo srce

Ruske oblasti so šokirane, pravijo, da gre za laži.
Fotografija: Ruski zunanji minister Sergej Lavrov. FOTO: Roman Šipić 
Odpri galerijo
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov. FOTO: Roman Šipić 

Zdravstvene težave predstavnikom ruskega političnega vrha znova povzročajo velike težave. Indonezijski mediji tokrat poročajo, da je bil ruski minister za zunanje zadeve Sergej Lavrov ob prihodu na zasedanje na Baliju hospitaliziran. Po poročanju AP naj bi kar trije vladni viri in člani zdravniškega osebja potrdili, da se Lavrov zdravi v mestu Denpasar. Lavrov naj bi moral v bolnišnico zaradi težav s srcem.

Ruske oblasti so informacije indonezijskih oblasti označile za lažne. Predstavnica ruskega ministrstva za zunanje zadeve Maria Zaharova je v izjavi za javnost dejala: »S Sergejem Viktorovičem bereva o Indoneziji in se ne moreva načuditi svojim očem.« Dodala je, da informacija o hospitalizaciji ne drži in da je to navadna laž.

Da bi ovrgli vse govorice o slabem zdravstvenem stanju zunanjega ministra so na telegramu objavili še posnetek Lavrova, kako v poletni opravi sedi na terasi. »O našem predsedniku se že več deset let piše, kako slabo je z njim. To je igra, ki v politiki ni nobena novost,« je še pojasnila.

A Indonezijske oblasti vztrajajo pri svojem. Guverner Balija Wayan Koster je dejal, da je bil Lavrov res hospitaliziran in da je bil že odpuščen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije