TELEFON VRGEL NA TLA

Incident na mostu na Krk, posredoval policist

Blagajnik ni hotel sprejeti kovancev kot plačilo.
Fotografija: Na otok Krk je most, za uporabo katerega je treba plačati mostnino. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Na otok Krk je most, za uporabo katerega je treba plačati mostnino. FOTO: Jože Suhadolnik

KRK – Čeprav je na Hrvaškem kuna uradna plačilna valuta, vključno z bankovci in s kovanci ter z lipami, uslužbenci, ki pobirajo plačilo za vožnjo po Krškem mostu, očitno ne menijo tako in s tem kršijo zakon, poroča hrvaški portal Index.hr.
 
Na posnetku, ki so ga objavili, se je voznik znašel v situaciji, ko zaposleni na mostu ni hotel sprejeti kovancev za plačilo mostnine. Voznik je vse skupaj, tudi to, kako ga je zaposleni udaril in vrgel telefon na tla, posnel s svojim mobilnim telefonom. »Policija je tukaj, jaz želim zakonito plačati, a ne morem,« je voznik komentiral. Medtem ko je snemal, se je pred njegov avtomobil postavil policist, ki mu je ukazal, naj zapelje na desno stran.
 
Otok Krk je zaradi svoje bližine izredno popularna dopustniška točka Slovencev. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Otok Krk je zaradi svoje bližine izredno popularna dopustniška točka Slovencev. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Voznik mu je razburjeno pripovedoval, kaj se je zgodilo, policist pa je začel izgubljati živce in mu rekel, da ga ne sme snemati: »Snemate uradno osebo, kar je z zakonom prepovedano. Gospod, ukazujem vam, da nehate snemati in parkirate vozilo.«

Zagrožena kazen 

Voznik je nato odgovoril, da bo prečkal most, ko bo plačal. »Plačali ste most. Jaz sem vam plačal,« mu je dejal policist. »Kje pa je račun?« je zanimalo voznika. Policist mu je nato še enkrat rekel, da naj preneha snemati in zapelje naprej na desno stran: »Vam kaj v mojem ukazu ni jasno? Če me ne boste ubogali, vas bom odpeljal na postajo. Ste razumeli? In prenehajte snemati. Snemanje uradne osebe je prepovedano,« se na posnetku sliši policista, ob tem pa Index.hr dodaja, da je prepovedano tajno snemanje.
 
Podoben incident se je na Krškem mostu zgodil prejšnji konec tedna, ko sta dve voznici mostnino poskušali plačati s kovanci, a je blagajnik grobo zavrnil njun denar. Hrvaški zakon o zaščiti potrošnikov sicer predvideva kazen med 10 in 100 tisoč kunami, če trgovec noče sprejeti kovancev za plačilo računa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije