OSLO

Incident: Moški na električnem invalidskem vozičku proti kraljevi palači vrgel molotovki

Moškega so prijeli, njegov motiv pa še ni znan.
Fotografija: Kraljeva palača, v kateri živita norveški kralj Harald V. in kraljica Sonja, je v središču Osla, obdaja pa jo velik park. FOTO: Ritzau Scanpix Via Reuters
Odpri galerijo
Kraljeva palača, v kateri živita norveški kralj Harald V. in kraljica Sonja, je v središču Osla, obdaja pa jo velik park. FOTO: Ritzau Scanpix Via Reuters

Moški na električnem invalidskem vozičku je proti kraljevi palači v norveški prestolnici Oslo vrgel dve molotovki, je danes sporočila tamkajšnja mestna policija. Molotovki sta povzročili požar, ki pa so ga hitro pogasili.

Moškega so prijeli, njegov motiv pa še ni znan

Po navedbah policije je moški očividcu najprej rekel, da ima pri sebi bombo, nato pa je proti zadnjemu delu stavbe vrgel dve molotovki. Pri tem je zagorelo, a so ognjene zublje hitro pogasili.

Časnik Verdens Gang je objavil posnetek, na katerem je videti ogenj pred velikimi vrati palače in policiste, ki ga gasijo z gasilnimi aparati. V kraljevi palači pa so za televizijo NRK povedali, da obseg škode še ni znan.

Kraljeva palača, v kateri živita norveški kralj Harald V. in kraljica Sonja, je v središču Osla, obdaja pa jo velik park.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije