MORSKI PES ZA PETAMI

Imel je čuden občutek, ko je videl posnetek, pa ga je skoraj kap (VIDEO)

Matt je imel veliko sreče, da si je morski pes premislil.
Fotografija: Morski pes si je zadnji trenutek premislil. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Morski pes si je zadnji trenutek premislil. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Včasih je bolje, da česa ne opazimo. Nekaj podobnega si verjetno misli avstralski profesionalni deskar Matt Wilkinson (32), ki se mu ni niti sanjalo, da mu je bil med deskanjem tik za petami meter in pol dolg morski pes. Srhljive trenutke je ujela kamera na dronu, ki je del sistema za opozarjanje na morske pošasti.

Matt je za veliko nevarnost, ki mu je pretila v vodah ob obali Balline v Avstraliji, izvedel šele, ko si je ogledal videoposnetek. Da ga morski pes ni napadel, se verjetno lahko zahvali prav dronu s kamero, ki je po nekaterih domnevah prestrašil ali pa zmotil žival, da ni napadla.

»Zdelo se mi je, da sem slišal zvok njegovega repa, in sem se obrnil, a nisem nič videl. Imel sem čuden občutek, a sem se prepričal, da je vse v redu,« je povedal za avstralske medije. Ob ogledu posnetka pa se mu je skoraj ustavilo srce. »Vide ti je, kot da se je že pripravljal, da zagrize, a si je nato zaradi mojih smrdljivih nog premislil,« se je pošalil. Do šale pa ni bilo moškemu, ki je upravljal dron in je lahko le nemočno opazoval, kako se morski pes pripravlja na napad na Matta. »Čutil sem strah, ko sem gledal, kako prihaja iz globine in začenja krožiti okoli Matta,« je povedal Beau Monks iz organizacije Surf Life Saving NSW.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije