SLOVENIJA ALI SLOVAŠKA?

Hude obtožbe iz Armenije: Slovenci so jim prodajali orožje?!

Azerbajdžanu naj bi slovensko podjetje prodali večjo količino orožja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver/Getty Images 
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver/Getty Images 

ANTALYA – Podpredsednik armenske narodne skupščine Edvard Šarmazanov naj bi se v Turčiji srečal »s slovenskim predsednikom državnega sveta Andrejom Dankom«. Vsaj tako poroča armenski nacionalni radio. Beseda naj bi tekla o prodaji orožja, ki ga naj bi ga »slovenska družba MSM Martin izdelala za Azerbajdžan«, kar pa je po mnenju Šarmazanova skrb vzbujajoče in nesprejemljivo. Azerbajdžan naj bi namreč to orožje uporabljal proti miroljubnemu armenskemu narodu, ki je del azerbajdžanske države. 

Kot kaže, tuji mediji še vedno ne ločijo Slovenije in Slovaške. Omenjeno podjetje je namreč slovaško, ne slovensko, prav tako je Danko predsednik slovaške nacionalne stranke, ne pa slovenski predsednik državnega zbora.

Tesne slovenske vezi z Azerbajdžanom

Armenski nacionalni radio je torej zamenjal Slovenijo in Slovaško, kar pa niti ni tako nepričakovano. Ne le zaradi podobnosti imena obeh držav, ampak tudi zato, ker ima slovenska politika precej prijateljske vezi z Azerbajdžanom in tamkajšnjim samodržcem Ilhamom Alijevim. Tako je letos malo pred parlamentarnimi volitvami prišlo na dan, da se naša protikorupcijska komisija ukvarja z 25 tisoč evri, ki jih je Zmago Jelinčič prejel od Azerbajdžana. Primer je preiskovala tudi policija, in to proti dvema fizičnima osebama. Ugibalo se je, da bi druga oseba utegnil biti evroposlanec Ivo Vajgl.

Vajgl je leta 2013 potoval v Azerbajdžan, pri tem pa "pozabil" v Bruslju povedati, da potuje tja na povabilo tamkajšnje vlade. Odbor Evrospkega parlamenta je ugotovil kršitve etičnega kodeksa tudi pri Vajglu, ki pa je to označil za »manj pomemben prekršek«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije