MEJNI PREHODI

Nova pravila za vstop na Hrvaško: takšen je postopek

Sporočili so nova pravila za prehod meje.
Fotografija: Hrvati uvajajo nova pravila. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Hrvati uvajajo nova pravila. FOTO: Voranc Vogel

Pravila za prehod hrvaške meje so se nekoliko spremenila, so sporočili naši južni sosedi. Pri prehajanju državne meje veljajo določene omejitve, odvisne od tega, iz katere države prihajate v Hrvaško. Potniki, ki prečkajo mejo, bodo morali pokazati negativen test na koronavirus in se samoizolirati za 14 dni. Karantena se lahko prekine, če bo PCR-test po enem tednu pokazal negativen izid, poroča 24sata.
 
Preberite tudi:

Grki z novimi pravili za turiste, Janša o cepilnem potnem listu takole …



S tem želijo preprečiti predvsem širjenje novega seva koronavirusa. Takšna pravila veljajo za potnike iz Velike Britanije in Republike Južne Afrike. 

Slovenija z novim odlokom

Slovenska vlada je sprejela odlok, ki določa, da od 16. januarja velja nova izjema za prehod meje za dvolastnike zemljišč, karantena na domu se lahko prekine tudi s hitrim testom. Po novem je skrajšana veljavnost hitrega antigenskega testa, ki ga oseba predloži ob vstopu. Ta ne sme biti starejši od 24 ur od odvzema brisa, še vedno pa velja, da mora biti opravljen v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja.
image_alt
Vlada podaljšala epidemijo in uvedla nekatere spremembe

Pri testih PCR ni sprememb. Še vedno velja, da niso starejši od 48 ur od odvzema brisa in so opravljeni v državi članici EU ali schengenskega območja ali pri organizaciji (oziroma pri posamezniku), ki sta jo (ali ga) Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano prepoznala kot ustrezno in verodostojno ter je navedena na seznamu Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije