TURIZEM

Hrvaška raj za geje: nad njimi navdušeni lastniki apartmajev

Lastniki apartmajev na Hrvaškem o gejih in parih LGBT: »So urejeni, imajo denar in so dobri gostje.«
Fotografija: Najbolj se navdušujejo nad Hvarom in Visom. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Najbolj se navdušujejo nad Hvarom in Visom. FOTO: Instagram, posnetek zaslona

Hrvaška je letos v svoje turistične destinacije privabila številne goste LGBT , o čemer je za hrvaški portal Slobodna Dalmacija spregovorila lastnica neke obmorske vile, ki ni skrivala navdušenja nad svojimi gosti.

»Urejeni so, imajo denar in so dobri gostje. Radi zapravljajo. Nastanjeni so bili pri meni, osem jih je bilo, a jih cele dneve nisem videla, saj so bili pogosto zunaj. Najeli so tudi ladjo, potovali naokoli, nameščeni pa so bili v Splitu. Najbolj sta jim bila všeč otoka Hvar in Vis. Letos sem gostila tri velike gej skupine in škoda, da jih ni bilo še več,« je povedala lastnica za hrvaški portal.

 
»Obstajajo tudi specializirane turistične agencije, ki delajo samo z geji ali gosti LGBT, torej malo zahtevnejšimi strankami. Povpraševanja prihajajo iz ZDA, Velike Britanije, Nemčije ... Da smo bili z njimi zelo zadovoljni, priča tudi dejstvo, da jih je mož odpeljal k nam na vas in na izvir Cetine,« je dodala.



Mnogi pari gejev in LGBT-pari so objavili svoje fotografije iz Hrvaške na družbenih omrežjih. Med njimi so letos na Hrvaškem dopustovali Neil Patrick Harris, znan kot Barney iz serije Kako sem spoznal vašo mamo, in njegov soprog David Burtka. Par je s svojimi otroki užival na Hvaru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije