Hrvaška potrdila prvo smrtno žrtev novega koronavirusa

Doslej je okrevalo 22 oseb, ki so bile okužene.
Fotografija: Eno od novih žarišč okužb je na otoku Murter.
FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Eno od novih žarišč okužb je na otoku Murter. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Obdukcija je potrdila, da je 65-letnik iz Brtonigle v hrvaški Istri, ki je bil v samoizolaciji, umrl zaradi covida-19, je danes v Zagrebu potrdil vodja hrvaškega zavoda za javno zdravje Krunoslav Capak. Na Hrvaškem so v 24 urah potrdili 60 novih okužb z novim koronavirusom, skupno 442. Eno od novih žarišč okužb je na otoku Murter.

Moški v Istri je umrl že prejšnji teden, hrvaške oblasti pa so danes uradno potrdile, da je vzrok smrti koronavirusna bolezen 19. Gre za prvi smrtni primer covida-19 na Hrvaškem.

Capak je na današnji popoldanski seji hrvaškega štaba civilne zaščite še povedal, da se dnevno število novih okužb po soboti ne zvišuje. Takrat so v enem dnevu zabeležili največ okuženih doslej, 78. Dodal je, da je do zdaj okrevalo 22 oseb, ki so bile okužene z novim koronavirusom.

Na ventilatorjih deset bolnikov

Direktorica zagrebške klinike za infekcije Alemka Markotić je sporočila, da je na ventilatorjih še zmeraj deset bolnikov, od katerih se je enemu stanje poslabšalo.

Največ okuženih oseb z novim koronavirusom je v Zagrebu, in sicer 202 primera. Novi žarišči okužbe, zaradi katerih so že sprejeli dodatne zdravstvene ukrepe, sta Osijek in otok Murter.

V Osijeku je žarišče okužbe v mestni bolnišnici, v katero so poslali dodatne epidemiologe. Na Murterju z okoli 2.500 prebivalci pa so potrdili osem okužb z novim koronavirusom, dva kraja na otoku sta v karanteni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije