DRAŽBA

Harry Potter spet na dražbi

Objavljeno 26. marec 2020 10.21 | Posodobljeno 26. marec 2020 10.21 | Piše: E. B.

Miniaturna knjižica bo morda iztržila 150 tisočakov. Rowlingova jo je ustvarila leta 2004.

Prvič je zaslužila deset tisočakov, zdaj jih bo mnogo več. FOTO: Just Collecting
Harry Potter gre še več kot dve desetletji od izida prve knjige za med: na dražbi bo na prodaj tudi knjižica, ki jo je avtorica spisala leta 2004, in čeprav je v igri le skromnih 31 strani, bi lahko izdelek iztržil tudi 150.000 evrov.
31 strani vsebuje priljubljene odlomke iz ene od knjig.


Znamenita pisateljica in ena najpremožnejših Britank J. K. Rowling je v knjižico na roko vpisala nekaj odlomkov iz pisma dobrodošlice mlademu čarodeju ob sprejemu na Bradavičarko ter seznam šolskih potrebščin na nenavadni šoli, v knjižici so tudi številne skice s podobami, ki so oboževalcem slovite franšize zelo dobro znane. Pri dražbeni hiši Just Collecting iz angleškega Jerseyja ocenjujejo, da so vsi literarni izdelki, povezani z znamenitim Potterjem, vedno zelo iskano blago med zbiratelji, na spletni dražbi bo miniaturno delo tako nedvomno med najbolj želenimi predmeti. Knjižica je šla prvič v last zasebnega zbiratelja v letu svojega nastanka, torej pred 16 leti, takrat je prav tako na dražbi, na kateri so zbirali denar za londonske brezdomce, iztržila deset tisočakov.

V četrtek, ko se bo končalo zbiranje spletnih ponudb pri avkcijski hiši, bodo nove lastnike dobili tudi številni drugi spominki iz sveta filma, zabave in političnega življenja, denimo cigara, ki je bila nekoč v lasti kubanskega vodje Fidela Castra, pa srednješolska fotografija seks ikone Marilyn Monroe, iz leta 1941. 
Deli s prijatelji