7,2

Haiti močno streslo, svet obšle podobe uničenja (VIDEO)

Haiti spet na udaru, potres je zahteval najmanj 29 življenj.
Fotografija: Haiti je najrevnejša država na zahodni polobli. FOTO: Ricardo Arduengo, Reuters
Odpri galerijo
Haiti je najrevnejša država na zahodni polobli. FOTO: Ricardo Arduengo, Reuters

Karibsko državo Haiti je stresel močan potresni sunek z magnitudo 7,2, je sporočil ameriški geološki center USGS. Sunek je pretresel celoten otok Hispaniola, tudi sosednjo Dominikansko republiko. Razsežnosti škode še niso povsem znane, je pa že jasno, da bo uničenje veliko. Prav tako oblasti opozarjajo, da bo število smrtnih žrtev – za zdaj je znano, da je umrlo 29 ljudi – najverjetneje še naraslo. Še posebej je prizadet južni del države, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Po potresu je bilo izdano tudi opozorilo zaradi nevarnosti cunamija, a so ga kmalu umaknili. Prebivalce so sicer pozvali, naj bodo previdni.


   
Žarišče potresa je bilo po navedbah USGS na globini 10 kilometrov v okolici mesta Petit Trou de Nippes 125 kilometrov zahodno od prestolnice Port-au-Prince.Kot je razvidno z družbenih omrežij, so potres čutili tudi na Floridi. 


Haiti, najrevnejšo državo na zahodni polobli, pogosto stresejo močni potresni sunki. Država si še vedno ni opomogla po rušilnem potresu leta 2010, v katerem je umrlo okoli 200.000 ljudi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije