ADRENALINSKO

Gugalnica samo za najbolj drzne

Objavljeno 01. junij 2020 21.08 | Posodobljeno 01. junij 2020 21.13 | Piše: E. B.

Najbolj adrenalinska vožnja na svetu. Pričara jo preprosta –​ gugalnica.

Tako grozljivo napeto je v ZDA. FOTO: YouTube
Tako preprosta, a tako strašljiva. Adrenalinskih doživetij je po svetu nič koliko, številna mejijo na norost, nekaterim posameznikom šele bližnje srečanje s smrtjo požene kri po žilah, bi lahko rekli. A nedvomno bo podoben učinek imela – najdrznejša gugalnica, kar jih je kdaj bilo. Ne verjamete?
 

Čez rob klifa in nazaj


Potem pa, ker sami atrakcije verjetno ne boste mogli preizkusiti, saj stoji v kitajskem Congquingu, počakajte na prve odzive junakov, ki se bodo zagugali po 30. juniju, ko bo strašljivo nihalo že gnalo strah v kosti. Najpogumnejši, ki se bodo podali na vožnjo svojega življenja, bodo zanihali s sto metrov visokega žerjava, potem pa odbrzeli s hitrostjo do 130 kilometrov na uro, slabih sto metrov naprej in nazaj, naprej pa spet nazaj ...
image
Kitajci napovedujejo še več adrenalina. FOTO: Weibo

Zanesljivo grozljiv bo pogled s 700 metrov visokega klifa, kajti gugalnica zaniha kakšnih 30 metrov čez rob, potem se v olajšanju vrne proti začetni točki. Kako točno se ustaviš, še niso pojasnili, niti ni znano, koliko časa traja takšen podvig. In kaj če koga zagrabi panika ali slabost? Jasno je, da se gugalnice ne da kar tako umiriti, tako da je očitno treba stisniti zobe in počakati na srečen konec. Da bo ta res srečen, si zdaj prizadevajo inšpektorji in drugi strokovnjaki, ki bodo pred uradnim odprtjem adrenalinskega parka preverili mogočno konstrukcijo in jeklene vrvi ter sedežni del, na katerem se lahko hkrati udobno namestijo trije, seveda trdno pripeti. Strokovnjaki mirijo, da je izdelava naprave resnično vrhunska, da je zavarovana proti streli, lahko zdrži potres z magnitudo 10 in celo mogočne tajfune.
130
kilometrov na uro doseže.


Yunyang Longgang Scenic Spot se bo po napovedih odprl konec junija, kdor želi preveriti, ali je iz pravega testa za tako junaški podvig, se lahko preizkusi na nekoliko manj strašljivi gugalnici Nevis Swing v Queenstownu na Novi Zelandiji ali pa Glenwood Canyon Cliff Swingu v ZDA. 
Deli s prijatelji