STRELJANJE V BEOGRADU

Grozljivo pričanje: Ubil je moja prijatelja, ulegla sem se nanju, da bi mislil, da sem mrtva

Priče dogodka so zatrjevale, da so učenci pobegnili v kabinet in se skrivali.
Fotografija: Streljanje v Beogradu. FOTO: A.m./ata Images /pixsell A. M./ataimages
Odpri galerijo
Streljanje v Beogradu. FOTO: A.m./ata Images /pixsell A. M./ataimages

Na osnovni šoli v središču srbske prestolnice Beograd je danes 14-letnik streljal s pištolo, pri čemer je po neuradnih podatkih ubil osem učencev in varnostnika, so potrdili na srbskem notranjem ministrstvu. Potrdili so tudi, da je ob učiteljici ranjenih še šest učencev. Po poročanju srbskih medijev je ena učenka življenjsko ogrožena. 

Pred šolo so pretreseni starši. Nekateri učenci so medijem povedali, kaj se je zgodilo.

»Ubil je dva moja prijatelja. Ulegla sem se nanju, da bi mislil, da sem mrtva,« je za Nova.rs povedala ena od učenk.

»Slišal sem strel, nekaj učencev je takoj šlo na hodnik pogledat, kaj se dogaja. Najprej sem mislil, da se od zunaj nekaj sliši. Vsi so začeli kričati, nastala je panika. Začeli so bežati. Ko sem prišel ven, sem ga videl in je uperil pištolo v vse nas,« je v solzah za Blic povedal učenec.

Otroci so v šoku, jokajo, starši pa panično iščejo svoje otroke, poroča Blic.

image_alt
Masaker v Beogradu: učenec izvlekel pištolo in začel streljati, več otrok mrtvih (VIDEO)

Dragan je padel

»Kje je moj otrok?« je bilo slišati starša pred šolo.

»Naš najljubši čuvaj Dragan je mrtev, otroci so ga imeli radi, pa tudi vsi zaposleni,« so bile pretresljive besede mame enega od učencev, poroča Nova.rs.

Kot so za Kurir.rs zatrjevali otroci, priče grozljivega dogodka, so sošolci in sošolke pobegnili v kabinet in se skrivali. »Seveda nas je bilo strah. Bil je pravi kaos, panika. Varnostnika je ustrelil v glavo,« so pripovedovali šokirani otroci.

»Hčerka me je poklicala. Bila je pri uri športne vzgoje, ko je videla, da je Dragan padel. Vsi otroci so začeli bežati nazaj v garderobe, kasneje so jim povedali, da je bil ubit. Tisti fant je bil njen sošolec,« pravi pretresena mati.

Napadalca, ki je najverjetneje streljal iz očetove pištole, so prijeli, kot so potrdili na srbskem notranjem ministrstvu. Strelec naj bi bil učenec sedmega razreda OŠ Vladislav Ribnikar, vanjo je vstopil okoli 8. ure in začel streljati na učence.

Motiv streljanja uradno še ni znan, a napadalec naj bi streljal zaradi nezadostne pri zgodovini. Sicer je bil odličnjak, pišejo srbski mediji.

Učence so evakuirali, policija pa je območje zaprla za javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije