GORIJO ALARMI

Hrvaška podrla absolutni rekord, Beovićeva omenja karanteno

Tako slabega dne pri naših južnih sosedih še niso imeli.
Fotografija: Številke, ki prihajajo iz Hrvaške, so vsak dan višje. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Številke, ki prihajajo iz Hrvaške, so vsak dan višje. FOTO: Leon Vidic, Delo

Po včerajšnjem drugem najhujšem dnevu po številu novih primerov okužb na Hrvaškem, ko so potrdili 130 primerov, je danes padel absolutni rekord. V zadnjih 24 urah so opravili 1.201 test, od tega je bilo pozitivnih kar 180 oziroma skoraj 15 odstotkov. Število aktivnih primerov okužbe se je povzpelo na 811.
 
Preberite tudi:

Kako daleč je Hrvaška od slovenskega rdečega seznama?V bolnišnicah se zdravi 115 pacientov, 10 jih je na respiratorjih. V Splitu je zaradi covida 19 umrla 81-letna ženska, s čimer se je število smrti na Hrvaškem zaradi te bolezni povzpelo na 161. Incidenčna številka, ki je bila 21,5, je po današnjem dnevu poskočila na 24,05 okužbe v povprečju na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh.
 
Preberite tudi:

Slovenija drsi z zelenega območja, znova veliko okužb (VIDEO)Največ okužb so v zadnjem dnevu potrdili v Zagrebu (41) in v Splitsko-dalmatinski županiji (37). Med novimi potrjenimi primeri je tudi nekaj turistov, poročajo hrvaški mediji, ki navajajo, da so okuženi po ena oseba iz Velike Britanije, Nemčije ter moški z državljanstvom BiH in Švice. V Istri so potrdili eno novo okužbo.

Pred današnjim dnem je bil najhujši dan 11. julij s 140 novoodkritimi okužbami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije