PROGRAM

Google Earth razkril okostje pogrešanega

Objavljeno 21. september 2019 16.36 | Posodobljeno 21. september 2019 16.36 | Piše: E. B.

Program je uporabniku razodel podobo avtomobila na dnu jezera. Vozilo je skrivalo posmrtne ostanke moškega, ki je izginil leta 1997.

Naključni ogled soseske je rešil dolgoletno skrivnost. FOTO:
Tehnologija se je znova izkazala ne le kot inovativna, temveč tudi kot zelo koristna pridobitev. Ki pomaga razodevati tudi dolgoletne zagonetke, ugotavlja floridska policija. Pred časom je namreč moški, ki si je s programom Google Earth zgolj iz radovednosti ogledoval okolico svojega nekdanjega doma, v jezeru opazil potopljeno vozilo. In to le nekaj metrov od hiš v ugledni soseski Moon Bay Circle, avtomobil pa je skrival posmrtne ostanke več kot dve desetletji pogrešanega moškega.
image
Ugledno sosesko je pretresla šokantna najdba.

William Moldt je bil star štirideset let, ko je po večeru popivanja skrivnostno izginil, kakor da bi se ugreznil v zemljo. Ali pa potopil na dno jezera, se je izkazalo. Policija sklepa, da je usodnega novembrskega večera 1997 Moldt zaužil preveč alkohola in zato zapeljal s ceste. Iskalna akcija je sicer stekla nemudoma, a očitno ni nikomur prišlo na misel, da bi preveril, ali je pogrešani v nočnih urah na poti domov morda kje nehote pristal v vodi.
 

Vinjen za volanom?


Kot je pokazala preiskava, ki so jo opravili v prejšnjem tisočletju, je Moldt v poznih večernih urah iz bližnjega nočnega bara poklical svojo partnerico in ji sporočil, da bo v kratkem doma, a ga ni bilo. Priče so povedale, da je možakar v lokalu popil več alkohola kot običajno, a po njihovi oceni ni bil vinjen. Kakor koli že, na poti domov je očitno skrenil s ceste na območju, kjer danes stoji urejena družinska soseska, pred dvajsetimi leti pa je bilo tam še gradbišče.
22
let je avtomobil ležal na dnu jezera.


Google Earth je satelitsko sliko kraja prvič omogočil leta 2007 in vse od takrat je obris avtomobila iz zraka jasno viden, a ga je pozorno oko opazilo šele dvanajst let pozneje … 
Deli s prijatelji