Frizerski saloni na Otoku bodo ostali zaprti, ker je nevarnost prevelika

Tveganje za širjenje koronavirusa naj bi bilo veliko. 
Fotografija: Frizerji bodo v Sloveniji kmalu odprli vrata, na Otoku naj bi bili zaprti še vse polettje. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Frizerji bodo v Sloveniji kmalu odprli vrata, na Otoku naj bi bili zaprti še vse polettje. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Strokovnjaki menijo, da frizerskih storitev ni mogoče opravljati brez nevarnosti, da se koronavirus širi. Kot poroča britanski The Sun, bodo na Otoku, kjer so sprva želeli s strategijo, da se čim več ljudi okuži, rešiti težavo (doseči t. i. prekuženost), a jim to ni uspelo, frizerji zaprti še vse poletje, enako lepotilni saloni.

Poročajo, da najvišji vladni predstavniki nimajo praktično nobene druge možnosti, ker bi se lahko tako virus širil še hitreje. Frizerski saloni so sicer v Veliki Britaniji zaprti od 23. marca, ko je tako odredil premier Boris Johnson.

Del vlade sicer zagovarja odprtje, češ da bi odprtje frizerskih salonov prineslo nekaj dobrega za posel, hkrati pa samozavest za Britance, ki bi si lahko končno spet uredili frizuro.

V Veliki Britaniji je zaradi koronavirusa umrlo skoraj 19 tisoč ljudi. Kot je slišati iz Johnsonovega kabineta, bo odločitev težka, gre pa za vprašanje, koliko tveganja so pripravljeni prevzeti, da se virus širi še hitreje. Vprašanje je, kdo bo res temeljito razkuževal, kdo bo nosil maske in kako bi lahko delovala dobra zaščita.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije