KORONAVIRUS

Frank šokiral gledalce: po preplahu s koronavirusom kašljal cel intervju (VIDEO)

V Južni Koreji v enem dnevu skoraj 600 primerov novih okužb z virusom sars-cov-2 ...
Fotografija: Frank Wucinski in njegova petletna hči. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Frank Wucinski in njegova petletna hči. FOTO: Zaslonski posnetek

Američan Frank Wucinski in njegova družina so bili izpuščeni iz dvotedenske karantene, potem ko so se vrnili iz Vuhana, od koder se je decembra lani po svetu začel širiti novi koronavirus. Frank je hotel pokazati, da je z njim vse v redu in da je zdrav, zato je pristal na pogovor z ameriško televizijo Fox, a je pustil vtis, da je vse prej kot zdrav. Frank je med intervjujem ves čas kašljal, medtem ko je imel v naročju petletno hčer. Gledalci pa so bili naravnost šokirani, ko je hčerki vzel steklenico vode, naredil nekaj požirkov, nato pa ji steklenico vrnil, da je iz nje pila še ona. Koronavirus sars-cov-2 se namreč prenaša kapljično.


Več o koronavirusu preberite na povezavi.


Frank je zatrdil, da sta s hčerjo, ki je bila z njim na Kitajskem, kjer sta se udeležila pogreba očeta njegove žene, dvakrat bila negativna na testu za novi koronavirus, a s svojim kašljanjem gledalcev ni prepričal, čeprav je zatrdil, da je kašljal »verjetno le zaradi nervoze«. Nervozni so ob gledanju pogovora postali tudi gledalci, ki so se oglasili prek spletnih omrežij. Eden se je zgražal nad tem, da je Frank kašljal v roko, s katero se je nato dotaknil hčerine roke, druge pa je najbolj zmotilo, da sta pila iz iste steklenice.



Medtem se število okuženih po svetu povečuje. Na Kitajskem, kjer so upali, da je najhujše mimo, potem ko je bilo v četrtek število na novo okuženih manjše kot dan prej, se je nato v petek številka ponovno zvišala; v četrtek je bilo novih primerov okužbe 327, v petek pa 427. Skupaj je na Kitajskem okuženih 79.251 ljudi. V Južni Koreji so samo v petek zaznali 594 novih primerov okužbe. V Evropi žarišče še naprej ostaja Italija, kjer je zaradi virusa umrlo 21 ljudi. Po vsem svetu je okuženih 85.228 ljudi, umrlo pa jih je 2924. Ozdravelo je 39.561 ljudi, v resnem ali kritičnem stanju pa jih je 7819 oziroma približno 18 odstotkov od vseh še vedno okuženih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije