SRHLJIVKA

FOTO: Nora (15) je umrla zaradi lakote in stresa

Truplo 15-letne Nore Quoirin našli po 10 dneh iskanja. Starši ne verjamejo, da bi sama odtavala.
Fotografija: Pri iskanju je sodelovalo več kot 350 ljudi.
Odpri galerijo
Pri iskanju je sodelovalo več kot 350 ljudi.

KUALA LUMPUR – Četrtega avgusta, le en dan po prihodu, je iz svoje sobe v malezijskem gozdnem ekoletovišču Dusun izginila 15-letna Londončanka Nora Quoirin. Njena obupana družina je bila prepričana, da je mladenko s posebnimi potrebami nekdo ugrabil, saj je bila odvisna od pomoči drugih, zaradi motenj v komunikaciji in koordinaciji je bila namreč nesamostojna in je le redko kam odšla sama. Po desetih dneh iskalne akcije, v kateri so se policistom s psom sledniki pridružili prostovoljci, so truplo
našli približno dva kilometra od koče, kjer naj bi bivala s starši, bratom in sestro. Golo, njenih oblačil ni bilo nikjer.

Pokopali jo bodo v Londonu.
Pokopali jo bodo v Londonu.

Njeni starši, Meabh in Sebastian, ne verjamejo, da bi sama odtavala, a obdukcija je izključila možnost telesnega napada ali posilstva. Patolog je potrdil, da so bile za Noro usodne krvavitve črevesja, povezane s sestradanostjo in morebiti tudi s stresom. Umrla je že dva ali morda celo tri dni, preden jo je na območju, ki so ga poprej sicer že prečesavali, našel prostovoljec. »Videti je bila, kot da spi. Glava ji je počivala na dlaneh. A smo kljub temu vedeli, da je mrtva,« je dejal Sean Yeap in še, da truplo ni bilo skrito ali prekrito z listjem. A čeprav ni bila skrita in je bila le dobra dva kilometra od letovišča, tega kraja ni bilo lahko najti, poprej bi lahko hodila po bližnjem potoku in tako za sabo ne puščala sledi.


Starši sicer še vedno ne verjamejo, da bi sama odtavala, kot to meni policija, a so kljub temu hvaležni za vso pomoč pri iskanju. V prihodnjih dneh jo bodo lahko odpeljali domov, v London, in jo pokopali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije